Shopping Cart
rugs-tips-og

VÄLJ VAD DU VILL SKA STÅ I CENTRUM FÖR ETT RUM

Om du tänker att du vill att din matta ska vara centrum för uppmärksamhet i ditt rum kan det vara ett bra val att välja en ljusare färg eller en mönstrad matta. Å andra sidan, om du vill att din matta ska smälta in i rummet bör du försöka få till en neutral färg med antingen inget mönster eller ett ljus tonat mönster.

Sikta på FÄRGER SOM KOMPLETTERAR DITT RUM

När man köper områdesmattor tror många att dem måste matcha färgningen perfekt med sitt utrymme. Vi är här för att säga att du inte behöver tänka på detta för mycket! Att matcha allt i ditt utrymme kan ge ett nästan onaturligt utseende. Välj istället färger som kompletterar varandra bra. Här är en bra guide som hjälper dig att välja kompletterande färger.

TÄNK PÅ FÄRGEN PÅ DITT GOLV

När du är fokuserad på att komplettera färgerna på dina möbler, gardiner och väggar kan det vara lätt att förbise en mycket viktig aspekt: ditt golv! Tänk på att det enda din områdesmatta aldrig kommer att misslyckas med är att vara bredvid ditt golv! Om ditt golv är en mörkare färg ihop med en ljusare områdesmatta kommer detta att ge en stor kontrast mellan de två. På samma sätt, om ditt golv är en ljusare färg kan en mörkare matta fungera som en fin kontrast.

mattor

BESTÄM MATTANS FÄRG BASERAT PÅ RUMMETS ANVÄNDNING

mattor

Om du vill ha en matta i ett ofta använt rum som ett familjerum är den mörkfärgade områdesmattan ett bättre val. Mörkare färger kan uthärda mer slitage innan dem visar några tecken på det. Mörkare mattor är också bra om du har barn eller husdjur eftersom fläckar är mycket mindre märkbara på dem.

NOTERA STORLEKEN PÅ DITT RUM

Mörkare färger tenderar få ett rum att se mindre ut än vad det är. Om rummet du arbetar med är litet kan en ljusare färgad områdesmatta hjälpa till att ge en illusion av att rummet är större.

Det är viktigt att ta dig tid att tänka på de olika aspekterna av att välja rätt matta för ditt utrymme. Vi hoppas att den här guiden hjälper till att få klarhet i vilken matta du ska välja!

Som alltid är våra matt experter här för att stödja dig med all hjälp du kan behöva.

mattor
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *