Shopping Cart
persarts reeds density

Punkter och kompakthet: Två huvudegenskaper

Varje matta har två egenskaper som, förutom typen av tyg, definierar mattans kvalitet och intrikata egenskaper. De är “punkter” och “kompakthet”.

Om du vill ha det snabbt och enkelt är högre bättre. Högre rör och kompakthet innebär mer invecklad design, längre livslängd och en robust känsla när den trampas på.

Punkter

Vad är punkter och varför det spelar roll

Enkelt uttryckt är antalet punkter antalet knutar i 1 meter breda (kompakthet är å andra sidan knutar per en meter lång matta) av mattan. Som sådan har en 700-skarmatta 700 knop i varje meter av mattan. Högre antal punkter, högre kvalitet. Detta beror på att fler knutar inte bara ökar mattans kompakthet, vilket gör den mer hållbar och kraftigare, men det ger också vävaren möjlighet att göra högre trohetsdesign genom att införliva fler färger. Det är mattans motsvarighet till att ha högupplöst på en TV.

Om du letar efter sofistikerade och invecklade mönster, som har en robust känsla när du trampar på, eller bara en matta som kommer att pågå i årtionden, är en hög punktantal matta vägen att gå. Vi rekommenderar 1000 punkt och uppåt.

Å andra sidan, om du letar efter en matta för en hög fottrafik eller måste ta stryk (som ett kök med mat och olja som potentiellt tappas på den), gå med en billigare, mer dispenserbar matta. Vår persiska samling är speciellt utformad för dessa utmanande användningsfall. En matta som är 700 punkter eller mindre kommer också att tjäna detta syfte väl.

mattor Punkter

Densitet och reeds är nära besläktade

Precis som punkter är densitet ett annat mått på antalet knutar i en matta (knutar per en meter på längden). Innebörden är samma sak som att ha en högre punkträkning. Generellt sett är densiteten nästan identisk för mattor av samma antal punkter, så när du handlar räcker det att bara titta på punkt antal som ett mått på en mattas kvalitet.

persiska mattor Punkter
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *