Kundvagnen är tom

1. Köpinformation
Vid beställning träffas avtal om köp när du väljer att slutföra köp i kassan. Vid uppenbara felaktigheter (t.ex. uppenbart felaktigt pris eller tryckfel) förbehåller vi oss rätten att korrigera felet i efterhand. Om du inte är nöjd med vår korrigering eller anser att produktinformationen är felaktig får du självklart välja att avboka din order utan kostnad.

Beställda produkter förblir Lilac AB's egendom till dess de till fullo är betalda. Vi förbehåller oss även rätten att inte genomföra en beställning i de fall ett tekniskt fel har skett.

Vid beställning över Internet träffas avtal om köp när din betalning blivit godkänd.

Ej uthämtade paket:
Har du valt postförskott som fraktsätt finns dina varor kvar på posten under fyra veckor. Ej hämtade varor returneras till oss. 

För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera kunden kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift. För skrymmande produkter debiterar vi enligt speditörens prislista.

Returer sker på din egen bekostnad, utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott.

2. Priser och betalsätt

2.1 Priser
I våra priser ingår moms om 25 %. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser och avgifter med motsvarande belopp. 
Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.

Våra priser och avgifter kan ändras av omständigheter som vi inte råder över, till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms.

2.2 Betalsätt
När du väljer betalsätt Kort betalar du med ditt betalkort direkt i kassan i butiken. Vi accepterar Visa och Mastercard som utställts i de nordiska länderna. Vid en eventuell retur sker återbetalning till det betalkort du använt vid din betalning. Vi krypterar alltid ditt kortnummer vilket gör ditt köp säkert.

Betalsätt för Webbutik www.persarts.com sker via betalning online 

Vi på www.persarts.com samarbetar vi med Klarna, betalning sker med högsta säkerhet i kombination med att kunna välja
mellan t.ex. kortbetalning, delbetalning eller faktura.

 

3. Leveransinformation
Fraktfritt inom hela Sverige vid köp över 5 000 kr, dock endast Hemleverans. Vid retur står kunden för returfrakten och ansvarar för att varan inte skadas.

Leveranstiden avgörs av det fraktsätt du väljer i kassan. Väljer du Fri Frakt är leveranstiden 3-4 dagar jämfört med 1-2 dagar om du väljer fraktsätt Express. Varor som inte finns i lager, utan måste beställas från leverantör får en längre leveranstid.
Leveranstiden för abonnemangsbeställningar är 5-10 arbetsdagar.

Skulle någon av produkterna du beställt ha en avsevärd längre leveranstid än övriga produkter på din order kan vi i vissa fall dela din beställning. Som kund behöver du aldrig betala mer än den ursprungliga frakten. Du kommer heller inte att bli debiterad någon extra postförskottsavgift.

Vi står för transportrisken när vi skickar något till dig, vilket innebär att vi kostnadsfritt ersätter dig med en ny vara vid uppkommen fraktskada eller förlust av försändelse. Vid en eventuell retur till oss står du som kund för transportrisken.

För ej utlösta paket debiterar vi dig 395 kr för uppkomna omkostnader. Tänk därför på att alltid hämta ut dina beställningar inom 14 dagar från det att ditt paket ankommit till postombudet.

Vi erbjuder följande fraktsätt:
- Hemkörning 
- Posten
- DHL
- Schenker

 

4. Transportskador och felexpediering
Om varan är fraktskadad vid leveranstillfället måste detta anmälas omgående till oss. För att vi ska kunna reklamera skadan behöver vi anmäla transportskadan till
transportföretaget inom 1-3 dagar. Vi är därför tacksamma om du anmäler skadan inom denna tid. Vi kommer att ombesörja en ny leverans kostnadsfritt för dig som kund
så att du får en felfri produkt. 

Om fraktskadan är synlig på det yttre emballaget är det viktigt att du påpekar detta vid mottagandet av paketet.
För att reklamationen mot transportföretag ska kunna hanteras korrekt måste du spara emballaget, adresslappen samt eventuell pall som kom med den fraktskadade försändelsen.

En beställning som är felaktigt expedierad behöver du anmäla snarast möjligt till oss. En ny korrekt leverans kommer då att ske till dig per omgående utan extra kostnad.

Lilac AB är inte ansvariga för skada eller försening som beror på lagbud, myndighetsåtgärd, mobilisering, krigshändelse, beslag, valutarestriktion, systemfel, fel eller inskränkningar i leveranser från underleverantörer, strejk, lockout, bojkott, blockad eller annan liknande omständighet som antingen hindrar eller försvårar Lilac AB fullgörande i sådan grad att det ej kan ske annat än till onormalt hög kostnad.

5. Garanti och reklamation
Vi ger dig garanti på alla produkter köpta av oss. Garantin gäller i 1 år från det datum då varan levererats enligt Konsumentköplagen, vilket innebär att du har reklamationsrätt under 3 år. För övrigt gäller svensk konsumentlag. Åberopar kunden garanti och det visar sig att felet beror på yttre åverkan och därför inte täcks av garantin står kunden för eventuell reparationskostnad. Vår auktoriserade personal kommer i första hand avgöra om felet beror på en felaktigt producerad vara eller yttre åverkan efter att varan nått kunden. Kunden står för fraktkostnader om denne åberopar garanti. Vid godkänd reklamation återbetalas eventuella kostnader på samma sätt som betalningen skett, har betalningen skett med kreditkort kommer samma kontonummer krediteras. Återbetalning sker så snart ett ärende avslutats. 

Vid garantiärenden, vänligen kontakta oss på telefonnummer 08 27 4472, e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller besök oss på den besöksadress som anges ovan i punkt 9.

6. Returrätt och öppet köp ska finnas
Om du inte är nöjd med ditt köp har du 14 dagars ångerrätt från den dag du mottog varan. För att utnyttja din ångerrätt fyller du i retursedeln som finns med i ditt paket och anger vad du returnerar. Använd kundreturetiketten som finns med på följesedeln. Vi ber dig att om möjligt returnera din vara i originalförpackningen som postpaket. Vissa större produkter eller de som är längre än 150 cm (t.ex. större mattor) kan inte levereras eller returneras via Postens utlämningsställen. 

Ångerrätten gäller i stort sett allt på vår sajt www.persarts.com ångerrätten gäller inte heller för specialtillverkade varor såsom de varor du beställer via vår syservice, se ovan under rubriken ”Syservice”.

Väljer du att returnera hela din order betalar vi tillbaka det du betalat, återbetalning görs så snart som möjligt och senast inom 14 dagar från att vi mottagit ditt meddelande om att du vill utnyttja din ångerrätt. Notera att vi inte står för kostnaden för returfrakt. Om din hantering av varan inneburit en värdeminskning av densamma kommer vi att göra ett avdrag med ett belopp motsvarande denna värdeminskning.

Gäller din retur en större/tyngre vara som levererats med DHL betalar vi tillbaka hela avgiften för Hemleverans DHL inklusive hemkörning. Du betalar dock fraktavgift enligt prislistan som anges nedan. För vara som leveraras med DHL börjar ångerfristen löpa tidigast den dag som du tar emot leveransen och följesedel.

Om du har frågor angående din ångerrätt, kontakta oss på telefonnummer 08 27 4472, e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller besök oss på den besöksadress som anges ovan i punkt 9.

 

7. Sekretess, personuppgifter och marknadsföring
När du handlar hos oss anger du personuppgifter så som namn, adress, mailadress, telefonnummer och i vissa fall även personnummer. Denna information behöver vi för att leverera varan till dig, men även för hantering av garantiärenden eller försäkringar. Personnummer krävs vid eventuell kreditupplysning samt vid tecknande av försäkring.

Personuppgiftsansvarig är vi, Lilac AB Nybodagatan 1 171 42 Solna, som behandlar personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen (1998:204). Behandling av uppgifterna (inklusive i förekommande fall personnummer) kan ske av oss eller av någon av våra samarbetspartners. Syftet med denna behandling är att kunna fullgöra våra åtaganden mot dig som kund, informera om erbjudanden samt fullgöra eventuella bonusavtal. Personuppgifterna behandlas också inom ramen för marknads- och kundanalyser, som utgör underlag för marknadsföring, metod- och affärsutveckling, och för att fullfölja det som krävs av oss enligt lag.

Genom att acceptera våra köpvillkor samtycker du till att bli kontaktad av oss i marknadsföringssyfte. Kontakt kan komma att ske via mail, SMS, postala utskick eller på andra sätt.
Lilac AB strävar efter att erbjuda dig som kund bättre och mer personliga erbjudanden. Det innebär att vi kan använda särskilda kriterier som grund för marknadsföring, exempelvis inköpsstorlek, inköpsfrekvens, inköp av visst sortiment eller vara, inköp i en viss försäljningskanal mm. Vi kan även komma att komplettera kunduppgifter i syfte att erbjuda god kundvård. För att kunna upprätthålla en god servicenivå gentemot dig som kund dokumenterar vi all kundkommunikation. Du har rätt att på begäran ta del av dessa uppgifter. Om uppgifterna skulle visa sig vara felaktiga, ofullständiga eller på annat sätt irrelevanta åligger det oss att vidta rättelseåtgärder. Som kund kan du motsätta dig att dina uppgifter används för marknadsföringsändamål varvid Lilac AB AB åtar sig att införa en så kallad reklamspärr. Anmälan om reklamspärr görs till oss på den besöksadress som anges ovan i punkt 9.

 

8. Äkthetsintyg
Äkthetsintyg följer med varan vid leverans, som garanterar att den levererade mattan kan användas i Sverige. Äkthetsintyg garanterar att mattan är äkta persiska handknuten och överensstämmer med beskrivningen här på persarts.com. 

Äkta mattor med ett värde över 1500 kr levereras med ett signerat äkthetsintyg.

 

9. Integritetspolicy

Pers Arts värnar om dina personuppgifter och vi lägger därför stor vikt vid att skydda din integritet. Genom att använda vår webbplats eller handlar i våra butiker, godkänner du att din personliga information behandlas i enlighet med denna integritetspolicy.

Vad är personuppgifter?
Personuppgifter är information om en identifierad eller identifierbar fysisk person. Det kan exempelvis vara namn, personnummer, e-postadress, adress, ip-adress eller foton.

Vilka personuppgifter samlar vi in?
När du handlar på stalands.se eller i någon av våra butiker lämnar du personuppgifter som namn, adress, e-postadress och telefonnummer. Uppgifterna behövs för att vi skall kunna fullgöra vårt avtal med dig och leverera dina varor. 

I de fall fakturabetalning eller delbetalning används, kommer även personnummer att samlas in.

Vi samlar även in hur våra besökare som använder stalands.se och användarna upplever informationen, via din IP-adress, information om dina webbläsarinställningar och hur ditt operativsystem använder sidorna. Denna information behandlas med stöd av intresseavvägning och används för statistik och för att utveckla webbplatsens innehåll och funktioner. 

Syfte med behandling av personuppgifter
Den information vi samlar in från dig kan användas för något av följande ändamål:

Fullgöra avtal
För att vi ska kunna producera och leverera den vara som du köpt av oss. Vi behöver även spara dina personuppgifter för betalning, reklamation, garantiärenden och legala krav. 

Förbättra och optimera vår webbsida
Vi strävar ständigt efter att förbättra webbplatsen baserat på dina uppgifter och synpunkter. Med hjälp av den information som vi samlar in kan vi analysera användningen och utveckla vår webbplats. 

Kundkommunikation
Den e-postadress och det mobiltelefonnummer du anger kan användas för att skicka information och uppdateringar om din order, produktnyheter, erbjudanden och övrig marknadsföring.

Mottagare av personuppgifterna
Vi säljer inte eller på annat sätt överför din personliga information till tredje part.  Undantag är betrodda leverantörer som hjälper oss att hantera webbplatsen, driva våra verksamhet samt leverera de varor du beställt. Med dessa parter finns biträdesavtal som reglerar hur personuppgifterna får användas och hur de ska skyddas.

Vi kan också dela din personliga information där vi finner det nödvändigt för att följa lagstadgade krav eller skydda våra eller andras rättigheter, egendom eller säkerhet.

Anonymiserad information som samlas in från webbplatsen om besökare får emellertid lämnas till tredje part för marknadsföring, statistik eller annan användning.

Om dina personuppgifter kommer delges med andra mottagare än de som anges i denna integritetspolicy, kommer vi att ge dig information om detta när vi samlar in dina personuppgifter och du ger oss ditt samtycke.

 

10.Cookies

Cookies: Pers Arts webbsida använder sig, precis som de flesta andra webbsidor, av cookies för att ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen online. Cookes är små textfiler som läggs på din dator, mobil eller surfplatta när du använder vår webbsida.

Cookies hjälper oss att:

– Ge dig relevant information på vår och andras webbsidor.

– Spara dina inställningar från det ena besöket till det andra.

– Gör att websida fungerar så bra som du förväntar dig.

– Samla in anonym statistik i syfte att förbättra webbsidans funktionalitet och prestanda samt utvärdera och förbättra marknadsföringsinsatser.

– Möjliggöra att du enkelt kan sprida vidare innehåll i sociala medier.

– Förbättra din laddningstid och säkerhet när du använder vår webbsida.

Vi använder inte cookies till:

- Att spara någon personlig information utan ditt samtycke.

– Att skicka vidare någon personlig information till tredje part.

– Att samla in någon känslig personlig information.

Din tillåtelse att använda cookies

Om inställningarna i den webbläsare du använder när du besöker vår webbsida är inställd på ett sådant sätt att de tillåter cookies tolkar vi detta som att du accepterar cookies på vår webbsida. Stänga av cookies Cookies går att radera eller stänga av helt om du önskar detta. Vi kan dock inte garantera att webbsidan fungerar så bra som du förväntar dig då. Hur du gör detta varierar något mellan olika webbläsare men finns beskrivet om du söker i din webbläsares hjälpsida.

Önskar du ytterligare information om cookies hänvisar vi dig till Post- och telestyrelsens webbsida.

 

11. Kontakt och övrig information

Företagsinformation  
 Lilac AB  
Telefon: 08 27 4472
Öppettider: Måndag till fredag: 10.00 - 20.00
  Lördag: 10.00 - 18.00, Söndag: 11.00 - 18.00
Adress: Persian crafts AB,
Nybodagatan 1 171 42 Solna
Besöksadress:

Bibliotekstorget 8
171 45 Solna

Organisationsnummerr: 559050-3636
E-postadress: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.