VARUKORG

Mattor reparation

Orientaliska mattor gör så att golv verkligen sticker ut. De lägger till skönhet, färg och värme till golvet och lyfter utseendet i hela rummet. När du placerar en orientaliskmatta i vilket rum som helst önskar du att den ska hålla i sig under den längsta möjliga tid.

Men av själva användningen utsätts orientaliska mattor för alla typer av skador & slitage. Personer trampar på mattan. Tunga möbler skapar bucklor. Malar äter bort på fibrerna och naturligtvis är de utsatta för alla typer av spill.

Med regelbunden underhållning och rengöring kan livslängden öka för din matta. Dessutom gör att den ser ren och fin ut. Det finns fall när professionell mattreparation är nödvändigt för att åtgärda effekterna av normalt slitage. Målet med en mattreparation är att förhindra ytterligare skador eller försämring av mattan och för att bevara dess skönhet och värde i flera år framöver. Precis som med annat. Skadade möbler sänks i pris ju mer skada som finns.

mattor

Min orientaliska matta är skadad, vad ska jag göra?

Innan vi går igenom några av de vanliga reparationerna är det viktigt att ha dem bästa metoderna i åtanke nästa gång din matta skadas.

  1. Reparera mattan SÅ SNART SOM MÖJLIGT

Faktumet är att få din matta reparerad i god tid och är en av de viktigaste åtgärderna för att behålla sin skönhet under längsta tid. Reparation i tid kan förhindra att ett enkelt, billigt reparationsjobb blir komplext och dyrt. Mattreparationer bör helst göras så snart du märker av skadan. Att ignorera det kommer troligtvis bara att leda till att det blir värre. Mattan kommer se bra ut i generationer om regelbundet sköter om din matta. Reparation och underhåll en gång per 5 till 10 år är ett kostnadseffektivt sätt att tjäna på din investering av matta. Det viktiga är att se till att du väljer ett proffs även om det innebär att du måste betala lite mer.

  1. Ta din matta till ett proffs

Proffsiga mattreparatörer kommer alltid att göra sig besväret att skaffa rätt typ av ull och matchande färgämne och använda rätt väv. Detta gör så att reparationsarbetet matchar mattans naturliga egenskaper och inte går emot sin ursprungliga karaktär. Huvudvävaren ger dig en detaljerad förklaring av vad som behöver göras och om kostnaden sedan kommer vävaren gå vidare med reparationsarbetet efter du har godkänt priset.

Några av de vanligare skadorna som mattor lämnas in för reparation är för, hål, slitna hörn, fyllnad av färgning, sträckning, fransreparation, fuktskador och brandskador. Ett proffs kan bygga om hörn, laga hål, brännskador, reparera malskador. Du inte kan urse skillnaden mellan originalet och det nya oftast. Olika reparatörer uppger olika hanteringstider. Kom ihåg att det är tidskrävande och mycket mödosamt att reparera en matta. Dessutom hjälper det till att upprätthålla mattans värde så det är definitivt värt det.                 Vissa reparatörer med mindre anseende kan föreslå att du kan få de nedbrytna eller uppätna områdena målade för att dölja skadade områdena. Även om detta är billigare rekommenderas det inte. Detta kan orsaka permanenta skador på mattan och kommer att minska dess totala värde.

persiska mattor

Vanliga reparationer för orientaliska mattor

 Reparera sidorna av den orientaliska mattan

Mattans sidor innebär de två sidorna utan fransar som går med mattans längd. Orientaliska mattor vävs vanligtvis från sida till sida över varpsträngar, vilket innebär att det måste finnas en slutpunkt. Vävaren binder slutpunkten när vävningen är klar. Denna bundna ändpunkt gör jobbet att upprätthålla mattans form.  Denna metod förhindrar också att knutarna nystas upp.

Under en tidsperiod tenderar detta att bli löst och börja öppnas upp. Detta brukar fortsätta och bli värre om ingenting görs för att stoppa det. Ju längre problemet lämnas obevakat, desto mer omfattande blir skadan. Dessutom dyrare blir det att sedan få det reparerat.

För att reparera sidorna lindar mattreparationsexperten noggrant och mödosamt in den skadade sidan med ull. Detta skyddar mattan från att öppnas upp.                 Detta resulterar i att den ser ren ut och som ett original. Vilken typ av ull som används och färgen på ullen som används beror på själva originalmattan. En fin, tät, smal kant används för finare mattor, medan en grovare kant appliceras för mattor med en tjockare hög.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

preloader