VARUKORG

VÄLJ VAD DU VILL SKA STÅ I CENTRUM FÖR ETT RUM

Att välja vad som ska stå i centrum är knepigt. Vi kan förhoppningsvis hjälpa dig med detta!                                         Tänker du att du vill din matta ska vara centrum för uppmärksamhet i ditt rum? Då kan det vara ett bra val att välja en ljusare färg eller en mönstrad matta. Å andra sidan, om du vill att din matta ska smälta in i rummet bör du försöka få till en neutral färg. Åtminstone inget mönster eller en med ljust mönster.

Vilken matta ska stå i centrum? Vi hjälper dig nedan!

Sikta på FÄRGER SOM KOMPLETTERAR DITT RUM

När man köper områdesmattor tror många att dem måste matcha färgen i rummet. Vi är här för att säga att du inte behöver tänka på detta för mycket! Att matcha allt i ditt utrymme kan ge ett nästan onaturligt utseende. Välj istället färger som kompletterar varandra. Här är en bra guide som hjälper dig att välja kompletterande färger.

TÄNK PÅ FÄRGEN PÅ DITT GOLV

När du är fokuserad på att komplettera färgerna på dina möbler, gardiner och väggar kan det vara lätt att förbise en mycket viktig aspekt. Ditt golv! Tänk på att det enda din områdesmatta aldrig kommer att misslyckas med är att vara bredvid ditt golv! Om ditt golv har en mörkare färg ihop med en ljusare områdesmatta kommer detta ge en stor kontrast. På samma sätt, om ditt golv är en ljusare färg kan en mörkare matta fungera som ett fint kontrast.

mattor

BESTÄM MATTANS FÄRG BASERAT PÅ RUMMETS ANVÄNDNING

mattor

Om du vill ha en matta i ett ofta använt rum. Som ett familjerum till exempel är den mörkfärgade områdesmattan ett bättre val. Mörkare färger kan uthärda mer slitage innan dem visar några tecken på det. Mörkare mattor är också bra om du har barn eller husdjur. Fläckar är mycket mindre märkbara på dessa.

NOTERA STORLEKEN PÅ DITT RUM

Mörkare färger tenderar få rum att se mindre ut än vad rummet är. Om rummet du har är litet kan en ljusare färgad områdesmatta hjälpa till.     Detta för att ge en illusion av att rummet är större.

Det är viktigt att ta dig tid att tänka på de olika aspekterna av att välja rätt matta för ditt rum.      Vi hoppas att den här guiden hjälper till att få klarhet i vilken matta du ska välja!

Vilken matta ska stå i centrum och ytterligare frågor om mattor så svarar vi gärna i vår butik i Solna centrum! 

mattor
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

preloader