VARUKORG

ATT KÖPA EN OMRÅDESMATTA

HUR VIKTIGT ÄR EN PLYSCH HÖG?

En viktig sak att tänka på när du köper en områdesmatta är om du föredrar komfort eller estetik. Med så många olika material och konstruktioner av mattor kanske du undrar vilken som är mest bekväm. Här är en enkel guide som hjälper dig att bestämma vilken typ av matta som passar dig bäst!

  1. Hög lugghöjd

  2. Låg stapelhöjd

  3. Områdesmattor på mattor

  4. Våra favoritkollektioner

HÖG LUGGHÖJD

Vid bestämning av komfort i din områdesmatta är det viktigt att notera lugghöjden.

När det gäller komfort indikerar högre lugghöjd en mjukare, lyxigare känsla. En lugghöjd anses vara hög när den är ca 1 tum eller högre. Områdesmattor med hög lugghöjd kallas ofta för ryamatta Om du spenderar mycket tid med att slappna av på din områdesmatta, eller bara föredrar en mjukare känsla på fötterna, är en högre lugghöjd det bästa alternativet för dig.

NÅGOT ATT TÄNKA PÅ:

Även om en högre lugghöjd möjliggör mer komfort under fötterna, innebär dessa mattor också mer underhåll. Längre slingor på en matta gör det lättare att fånga föroreningar som matsmulor, damm och smuts. För att hålla din shaggymatta i sitt bästa skick är det viktigt att rengöra den så ofta du kan.

matta

LÅG luggHÖJD

Områdesmattor med lägre lugghöjd (mindre än 1-3cm) är mer mångsidiga med vart dem kan placeras. Om du till exempel vill lägga en matta under en dörr kommer en områdesmatta med hög lugghöjd sannolikt att vara i vägen när någon försöker öppna dörren. En matta med en låg lugg gör att du kan placera den var du vill, vilket ger dig en mer konstnärlig frihet med din inredning!

Mattor med lägre lugghöjd tenderar också att kräva lägre underhåll. Med regelbunden dammsugning är dessa mattor mycket lätta att underhålla. Av denna anledning är områdesmattor med låg lugg bra alternativ för kök eller badrum. Eftersom dessa områden är mer benägna för fläckar, är mattor med låg lugg bättre eftersom de i allmänhet rengör lättare. Här är vår guide för att behandla vanliga hushållsfläckar. Enkelt uttryckt, om du inte är intresserad av att underhålla områdesmattor, överväg att investera i en matta med låg lugghöjd.

OMRÅDESMATTOR PÅ MATTOR

Områdesmattor placerandes ovanpå mattor kan hjälpa till att ge färg och dimension till ditt utrymme. För att inte tala om, så är dem också en stor källa till extra myskänsla! Eftersom de flesta heltäckningsmattor från vägg till vägg är gjorda med en kort stapelhöjd, kan det vara perfekt att lägga till en shaggymatta ovanpå för att lägga till textur och extra komfort för dina golv!

En sak att tänka på när man lägger en områdesmatta ovanpå mattor är mattans stabilitet. Att investera i en mattplatta är ett måste när man lagrar områdesmattor för att säkerställa att de inte rör sig. Vår Platinum Rug Pad är ett perfekt komplement till mattor som dessa!

matta vardagsrum

VÅRA FAVORITKOLLEKTIONER

Nu när du har en bättre uppfattning om mattan som bäst passar dina behov, här är våra favoriter att bläddra igenom:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

preloader