VARUKORG

Köpa En Kelim Matta

Köpa en Kelim matta, många väljer att köpa Kelimmatta till sina hem. Om du funderar på att köpa en kelimmatta till ditt hem behöver du veta vad som är ull Kelimmatta och vilka egenskaper som gör att du får till en bra investering.

En ull Kelim är en handvävd ullmatta som är designad med livliga unika motiv som berättar historier om deras existens.

kilim

Kelimernas unika stil som till exempel deras mönster representerar vart vävaren kommer ifrån. Hur täta kelimmattor är också framträdande av städerna de tillverkats i. Afghanska kelim mattor är mest kända för sin användning av naturliga färger i mattor och mönster. En mängd av ull och naturliga färgämnen används för att skapa exotiska och spännande färger.

 

kilim

Kelimmattor är populära i Sverige då dem efterliknar svenska rölakan.

Kelimmattor är så kallade flatvävda mattor och ser nästan identiska ut från toppen till botten. De kan alltså användas på båda sidorna. Detta ger en stor fördel gentemot andra typer av mattor. Detta gör också kelimmattor till en bra investering. De har mycket distinkta mönster och design. Detta tack vare vävtekniken med varp och väft är mönstren linjära och geometriska. När mattan dras isär syns små hål mellan dem. Vilket är normalt och är ett resultat av vävtekniken. Typiskt för Kelim är starka färger som utvinns från växter och mineraler som persiska mattor. Således är original Kelims från Mellanöstern 100% naturliga produkter.

Kelimmattor kan också användas som en dekorativ bords löpare,som matta för trappen och som väggtapet. Nomadstammar använde de som sadlar för sina hästarna. Kelims är hållbara och tål tung vikt vilket gör att de kan användas till mycket. Den kan kreativt användas för att omvandlas till tältvägg. Djupet på luggen på en kelimmatta kan variera från 20cm till 12cm. Tjockare kelimmattor tenderar att vara mer slitstarka.

Det är ingen överraskning varför många frågar vad en ullkelim matta är eftersom de aldrig har sett det förut i storvaruhus som erbjuder mattor. Det finns gott om Kelim mattor hos oss på PersArts i varierande storlekar.

I Sverige har Kelimmattor blivit vanligare då efterfrågan av dessa ökat under senare tid. Detta beror troligtvis på deras unika charm och praktikalitet. Priset är oftast överkommligt för att vara handvävda mattor.

Hos oss på Persarts har vi ett brett sortiment med iranska och afganska kelimmattor av högsta kvalité att erbjuda.

Se mer av våra tjänster Köpa en Kelim matta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

preloader