VARUKORG

Matta under matbord

 

Matta under matbord har kort sagt många möjligheter, därmed har vi sammanfattat en guide!

När bör du överväga en matta? Exempelvis, kan du ha en matta om ditt hem är heltäckningsmatta?

Därefter som ett resultat av alla frågor kan det alltså vara svårt att köpa en matta, men det behöver det inte vara! Först när du väl vet hur du ska välja en matta, kommer du slutligen att vilja ha en matta för varje rum i huset! Fortsätt läsa medan vi sammanfattningsvis skriver ner orsakerna bakom att slutligen att välja en matta. Vi ger förslag på den viktiga mattan under matbord och ger några av våra bästa mattinredningstips.

Fördelar med att ha en matta under matbord

Mattor är inte bara vackra tillägg till ett rum, utan de är också funktionella! Blandningen av form och funktion är en viktig del av att designa ett hemtrevligt hem. Till exempel tillför mattor värme till ett hem med hårda golv (t.ex. lövträ, betong, kakel) och kan med andra ord fungera som ett skyddande lager mellan dina möbler och golvet. Mattor är också en buffert för olyckorna med att ha ett barn och ett husdjur i hemmet. Detta som ett skäl eftersom mattor kan därför dölja ett sätt för alla fläckar eller sprickor i ditt golv eller märken med din matta.

mattor

Här är några tips som bör hjälpa dig att hitta rätt matta till matbordet

  • Välj din matta sist.

Mattor är oftast inte jättedyra – åtminstone jämfört med omfattande matsalsbord och tillhörande stolar. Så vi rekommenderar att vänta tills du har valt alla dina andra möbler innan du köper. Mattor borde fungera som den sista, förenande pusselbiten.

  • Tänk på färg

Den kanske viktigaste delen av din matta är dess färg och mönster. Om du känner dig osäker är neutral alltid rätt väg att gå! Att välja bruna, solbrända, svarta och gråa färger ger dimension och värme till ett matsalsbord utan att få det att se alltför flashigt ut. Om du gillar färg, se bara till att närma dig med försiktighet. När du har hittat rätt matta, redigera rummet till perfektion.

  • Storlek och form spelar roll

Mattor, precis som människor, finns i många former och storlekar. Var inte rädd för att leka med dessa och använda dem till din fördel. Om du tycker att ditt utrymme behöver lite mer stil, men du vill behålla färgerna neutrala, varför inte välja en rund matta? Runda mattor tenderar att ge ett djup i sammansättningen av färger och möbler.

persisk

Design tips

Sammanfattningsvis är en matta ytterligare ett sätt att ge ditt hem lite känsla. Att till exempel leka med befintliga färger eller särskilt befintliga mönster och därmed ge rummet liv. Om du till exempel har en enfärgad färgpalett, kan en matta i en sammanhängande färg hjälpa till att förlänga och förstärka den färgen. Om ljusa färger är din grej, är mattor definitivt rätt väg att gå!  Eftersom det finns så många roliga, livfulla mönster och nyanser som slutligen låter dig uttrycka ditt unika hem. I ett matrum och kök med öppen planlösning kan till exempel en matta användas som markör mellan de två olika zonerna i rummen. Detta så att andra delar i hemmet knyts ihop så att du vet exakt var du ska leta och hur flödet i rummet är. Summan av kardemumman, om du vill ha ett elegant sätt att lägga till ytterligare ett element i ditt rum, som också är praktiskt och mångsidigt, är en matta är rätt väg att gå.

mattor

Sammanfattningsvis

Många ställer frågor till oss om huruvida mattor hör hemma i matsalen eller inte. Det finns såklart för- och nackdelar för att ha matta eller inte ha matta under matbord. Det verkar som att människor har en bestämd åsikt på båda sidor om problemen. Oavsett vilken sida de står på så är deras åsikt orubblig på ett eller annat sätt. Vi på PersArts är såklart för att ha matta i matsalen. Vi anser att alla ursäkter för att få för att lägga till ett ytterligare lager inredningselement till hem är positivt. Dessutom kan vi bara inte låta bli att tycka att ett rum aldrig ser helt färdigt ut utan en matta. ”Men den kommer att bli smutsig!” Förklarar nejsägare till mattor i matsalsbordet. Vi hör dig, men ärligt talat, det finns mattor som passar för ändamålet i form och material.Vi går igenom några tips på lösningar om du oroar dig över att barnen ska spilla eller om du har husdjur i ditt hem nedan!

Lösningar

Välja matta – gärna en matta med ett mönster och en mörkare färg! Dessa mattor döljer fläckar tills du kan ta bort fläckarna. Ett annan lösning är att prova en inomhus-/utomhusmatta – det blir lättare att rengöra.

Dammsugning – Det kanske inte verkar vara en stor grej, men se till att dammsuga mattan minst en gång i veckan. Varför? Detta förhindrar att smuts fastnar i mattans fibrer och blir smutsig. Mattfibrer kan vara hem för mikroorganismer som damm kvalster.Veckostädningen är viktig, särskilt i en matsal.

Rensa upp spill omedelbart – När du får ett vätskespill, se till att suga upp det omedelbart för att förhindra fläckar. Blötlägg fläcken tills den absorberas.

Få en professionell städning – Slutligen, om du har en stor fläck eller om det har gått ett eller två år sedan din senaste, skaffa en professionell rengöring. Det kommer att hålla din matta ren och vacker som möjligt! En kvalitets matta är en av de möblerna som kan fortsätta att se vacker ut med åldern.Med lite underhåll kan den finnas i ditt hem i flera år.

persiska mattor
Vi på PersArts erbjuder professionell matt tvätt samt lagning! Gör ett kostnadsfritt kostnadsförslag!

Avslutningsvis…

Att matta, eller att inte matta? Huruvida du ska ha en matta under ett matbord är en urgammal fråga som det inte finns ett rätt svar på. Det är såklart ens egna preferens som avgör om en matta ska pryda din matsal. Vi älskar att människor kan skapa hem de förtjänar. Det är därför vi gör det vi gör. Ett hem är en förlängning av ens personlighet, eller hur? Vilket gör att debatten om ”mattor under matbord” är lika bred och varierad som människors personligheter.

mattor
preloader