VARUKORG

Moderna mattor

Moderna mattor har kommit långt när man ser till funktionalitet och design. 70-talets orange shagmattor har gått ur tiden och ljusare färger med motiv som inte tar över. Oavsett om du letar efter ett uttalande dekorativt föremål för ditt vardagsrum eller en mjuk (och hållbar) plats att leka på i dina barns rum, så finns det en modern matta för dig. Storlek, färg, material, hållbarhet – det finns mycket att tänka på när det gäller att välja den perfekta moderna mattan för ditt hem. Därför har vi skapat den här allt-i-ett-guiden för att se till att du har en bra grund att stå på innan du går till din mattbutik ( PersArts )

Trender för 2022

År 2022 kommer ge några av de mest fantastiska matt trenderna någonsin. Trenderna kommer att lära oss att vara försiktigare med atmosfären och estetiken som är tänkt att inredas i ett rum. Dessa nygamla mattor och moderna mattorna har fått stor uppmärksamhet.

I detta blogginlägg kommer vi ta dig igenom de mest efterlängtade moderna matt trenderna och matt trenderna 2022. Den här guiden kommer att hjälpa dig att förstå de olika sfärerna av dessa trender och hur du kan använda dem för att dekorera och uppgradera ditt utrymme.

moderna mattor

Mattor med jordnära toner och naturliga eller organiska material

Jordnära färgpaletter skapar en varm känsla i rummet.

Gabbeh Qashqaei 155x193 visningsbild
moderna mattor

Dessa mattor lämnar ett fantastiskt intryck. Speciellt när de kombineras med naturliga textilier som ull, linne eller bomull. Mattorna upplevs mycket inbjudande för gästerna eftersom de ger komfort och värme. Dessutom är dessa mattor extremt hållbara på grund av den pålitliga kombinationen av naturliga färger med organiska tyger. De tål också att man går på mattorna mycket och materialet förhindrar att deras tyg och färg försämras. Många inredningsarkitekter i modern tid har ofta valt att använda varma och jordnära toner. De anser att färger som beige, brunt och grått är utmärkta färgval för rum med mattor. De rekommenderar mest naturliga textilier som ull, bomull och sisal eftersom de är bra för att placeras i områden med hög trafik som kontorsmiljöer och vardagsrummen. Värdet av hållbarhet har givetvis en större betydelse för varje år. 2022 års mattstrend handlar om hållbarhet och att bevara skönhet.

Modiga och levande

Mattor vill man ska ingjuta ett uttryck av din personligt på själva mattan? ”Peppiga teman” kommer att göra stora omgångar 2022. I Sverige har vi en tradition av att inte använda så mycket modiga och färgstarka färger generellt sätt. Detta anses komma att bli en förändrad trend i svenska hem. Överenskomna, naturliga och varma mattor kommer för alltid att förbli ett elegant val. Denna färgsmak kommer att ge hög energi när man kommer in i hemmet eller ett visst rum. Det är också ett bra sätt att låta din personlighet tala för sig själv genom hur du inreder ditt rum hemma eller på jobbet. Inte bara golv, du kan också placera mattor med färgglada och levande former på väggen och även längs med trappan.

moderna

Du kanske är lite tveksam till att placera djärva färger på golv och väggar. Det bästa knepet för att utföra denna intressanta inredning är att para ihop livfulla mattor med levande möbler. Det är en spektakulär kombination och kommer att ta fram det bästa av alla utrymmen.

Material

Här kommer vi berätta om de material som används i moderna såväl som klassiska mattor. Husdjur, barn och besök från dina vänner och familj är aspekter du vill tänka på när du väljer nya moderna mattor. Moderna mattor har blivit populärt då det finns en stor variation och något för alla. Låt oss ta en titt på några av de mest populära moderna alternativen på marknaden.

Ull

Precis som din favorittröja, ger en ullmatta värme och mysighet till ett rum. Ull är klassat som ett lyxmaterial därför att materialet är naturligt spänstig och fläckbeständig på grund av lanolin, ett vaxartat ämne som finns i fårull. Detta hjälper samt förhindrar att fläckar och smuts kommer för djupt in i din matta. Detta är något som hjälper till att stoppa permanent färgning. Styrkan hos naturlig ull är också krediterad för att hålla en matta som den handknutna ”Persian modern(link)” form, eftersom daglig användning och kompression är mindre benägna att orsaka skador. Vi rekommenderar att du använder en mattskydd under dina mattor. En ullmatta kommer däremot att ha detta inbyggda skydd mot bucklor. Med de flesta naturliga och premiummaterial rekommenderar vi att du endast använder torrfläcksrengöring vid behov. Om det blivit en fläck större än vad du kunnat ta bort är ett samtal till din lokala professionella mattrenare det bästa alternativet.

Återvunnet PET

Att minska, återanvända och att återvinna är idag modernt och därefter har många mattor av återvunnet PET framtagits. Återvunnen PET (polyetylentereftalat) är ett miljövänligt val för alla mattkännare och miljövänner. Tillverkat av en blandning med återvunnet material som plastflaskor, gör PET mattor till fläck och vädertåliga. Detta gör mattorna till ett utmärkt val för moderna utomhusområden. Vi rekommenderar dock att rekommenderar att du inte har mattan utomhus under den kalla perioden på året. Detta då materialet gärna bucklar sig vid kyla.

Viskos

Viskos är tillverkat av fibrer från trämassa. Viskos mjuka textur betyder att den behöver lite extra omsorg. På grund av dess material avråds självrengörande metoder. Kort sagt så kommer din viskosmatta onekligen att vara vacker men den är dock förmodligen inte det bästa i ett rum för barn eller i din hall. Det betyder inte att du måste undvika att trampa på din viskosmatta eller spänna av den med försiktighetstejp. Däremot är viskosmattor definitivt bättre lämpad för en vuxen plats som ett sovrum, ett formellt vardagsrum eller ett gästrum.

persiska mattor

Avslutningsvis

De moderna matt trenderna 2022 kommer att handla om att ha kul och att gestalta det bästa av din fantasi. Det kommer att uppmuntra till att ge rummen ett helt nytt och modernt utseende. 2022 års matttrenden ger ett gäng fantastiska heminredningsidéer. Från att leka enkelt med jordnära färger till att bli levande tillsammans med mönster, kommer det att ge den bästa inredningen till alla utrymmen som människor önskar.

preloader