VARUKORG

Matta till hallen

Varför matta till hallen?

Vi ger idèr,inspiration mattor till hallen!

En persisk hallmatta kan knyta ihop inredningen av ditt hem och komplettera den inredning som redan finns i din hall. Att lägga till en hallmatta/löparmatta eller vardagsrumsmattor i de rum som i ditt hem får mest trafik, belyser du ditt hems skönhet. En persisk hallmatta skapar en känsla av sofistikering. Dessa mattor har unika designer och mönster som ger ditt hem en tilltalande värme. Några av anledningarna till att du bör lägga till en persisk hallmatta till ditt hem är följande:

matta

Skydda golvbrädorna i ditt hem

Korridorerna i ditt hem är platsen som tar emot hög trafik hela dagen, speciellt hallen.  Risken finns att golvbrädorna skadas på grund av kontinuerlig användning. Handknutna mattor i ull och bomull ger ett utmärkt skydd till golvet i hallen som blir exponerat av fukt, smutsiga skor och fötter. Allt du behöver göra är att se till att dessa hålls fria från damm och smuts. Persiska mattor bör dammsugas 1gång i veckan och då dammsugs i luggens riktning. Annars kallat ”med lugg”. Genom att lägga till en maskintillverkad hallmatta eller handknuten hallmatta så skyddar du alltså inte bara golvbrädorna utan höjer hemkänslan.

Mattor går aldrig ur tiden.

Om du letar efter något som kommer överleva inredningstrender som din korridormatta kan du inte gå fel med en persiskmatta eller varför inte en pakistansk Bokhara matta i stilrena mönster och mjuka färger. I dessa mattor är det första du kommer att hitta är att de har ett centralt medaljongmönster eller mönster som börjar från sidan och som går in mot mitten. Den geometriska naturen eller blommönstren som finns i de persiska mattorna är tidlösa och går aldrig ur modet.

matta

 Om du inreder med en av dessa i hallen så kan du vara säker på att den kommer att bli centrum för komplimanger och frågor. Lägg ihop det med att du kommer att få en mängd olika färger utan att tapetsera eller måla om väggarna. När du väljer maskingjorda persiska hall vintage mattor, entrémattor eller traditionella mattor, kommer du att upptäcka att hela ditt hems utseende och känsla har förändrats. Ditt hem kommer att få en gammaldags charm och ett extra lager hemkänsla.

Bakhtiari 100x150 visningsbild

Det finns en missuppfattning om att maskingjorda hallmattor

Att maskingjorda hallmattor inte är motståndskraftiga mot skador vid hård användning och kräver mycket underhåll. Detta kan vara sant om maskingjorda hallmattorna är gjorda av syntetiska material som viskos eller polypropenen. PersArts maskingjorda mattor är tillverkade i bomull och akryl vilket gör mattorna lättskötsliga OCH är lätta att ta bort fläckar ifrån. Du behöver inte rengöra dessa mattor med några kemikalier eller slipande material, och dina mattor samt golv kommer att hålla längre.

Det unika med den persiska löparmattan är att du hittar mattor i flera utföranden. Om du vill lägga till runda mattor i slutet av löparen kan du även hitta dessa i din typiska persiska mattdesign. Det kommer att lägga till den övergripande inredningen av ditt hem, och du kommer att upptäcka att du kan sätta en personlig touch till den perfekta hallmattan i ditt hem. Persiska hallmattor är mångsidiga, och du kan använda dessa precis som du vill.

Läs också: Moderna mattor

Tre inspirations, tips och idéer

  1. Lys upp smala korridorer med ljusa mattor

Att välja en matta som ska fungera bland alla smala hallidéer, håll det enkelt. Ränder, ljusa färger och struktur är ett säkert kort i smala korridorer. Mjukt och blek färgat golv lyser upp en small yta såsom en hall. Detta skapar en illusion av att rummet inte upplevs smal och ger en lätt uppfattning.

Dock så bör du vara extra försiktig med ljusa mattor om du ditt hem lätt blir stökigt. Ljusare mattor kommer givetvis att visa mer synliga tecken på smutsning och fläckar. Missfärgning som sker i de hårt trafikerade med fötter eller tassar tenderar att vara svåra att ta bort. Mörkare färger kommer att vara mer praktiska för att dölja smuts och fläckar. Så detta är något värt att tänka ett extra varv på om det finns barn eller husdjur hemma hos dig.

2. Få smala hallar att upplevas större med ränder

Precis som att ljusa mattor får en smal hall att upplevas större kan en randig matta göra så hallen upplevas rymligare. Det är tydligt bevisat att randiga kläder gör oss smalare. Samma sak gäller för hallen! Randiga mattor kommer med en extra bonus som gör dem idealiska för små korridorer. Ränder ger ett ögondragande intresse till golvet. För dem som har en mindre hall är det värt att komma ihåg att linjära ränder kan hjälpa till att förstora utseendet i rummet.

matta

3. Byt matta efter säsongen för att skapa ett helt nytt hem

Den absolut största fördel med att välja en löpare eller matta till hallen är flexibiliteten. Mattan kan finnas där i korridoren när du vill ha den, eller undangömd om du är på humör för en enklare estetik. Eftersom hallmattor och löpare vanligtvis inte väger så mycket och inte tar mycket plats att vika ihop blir dem väldigt praktiska. Överväg att investera i flera löpare och byt dem när årstiderna förändras. Att byta mattor varje säsong och gå från de röda färgerna i vårt kelim nomadsortiment på hösten, till de ljusa skandinaviska blåa och ljusgröna bomullsmattorna under våren. Våra kelimmattor med gul botten och turkosa inslag passar utmärkt till sommaren och ger extra värme i hemmet.

matta

Avslutande ord

Så vilken matta för en hall är bäst? För att välja den bästa mattan för din hall, fundera över vad den ska göra för dig rent praktiskt. En hall som springs över mycket i ditt hem kommer slitstarka material som skurna luggvävda mattor att vara det bästa alternativ. Om du har ett hushåll med barn eller hundar, kommer mörka färger och mönstrade mattor att dölja smutsen som dras in men du bör också välja en matta som är lätt att rengöra. En ullmatta är ett väldigt bra material för golv eftersom de är allergi vänliga och har antibakteriella egenskaper. Ullmattor fångar även upp dammet och tar det ur luften du andas. Att ull är ett naturligt flamskydd är ett plus samt är lätt att rengöra och hållbart för miljön vilket gör det till ett kvalitetsval med långvarig prestanda.

preloader