VARUKORG

Matta på väggen

Matta på väggen visar ett sätt som belyser att man kan inreda mattor på olika sätt. Det finns på så sätt flera saker att tänka på, såsom mattor som ligger på golvet. Så oroa dig inte, vi kommer att göra det enkelt för dig!

Medan du scrollar nedåt. Glöm inte att kolla in några av våra persiska och orientaliska mattor.

Inledningsvis har mattor endast varit avsedda för golv men sedan har mattor blivit större än så. En hängande matta pryder väggar riktigt bra! Du kanske har en matta som du tänker bevara eller som har ett sentimentalt värde eller både och. Det kan finnas en spricka i väggen som du vill dölja, eller så kanske du bara vill dekorera ditt hem med något som väcker uppmärksamhet. Vi skulle kunna säga det tusen gånger om, ”det finns inget bättre än att hänga en orientalisk ullmatta på väggen.”

Matta på väggen

Så, kan du hänga en matta på väggen?

JA! Dock så bör du vara försiktig. För det första spelar mattstorleken roll och för det andra så ju större en matta är, desto tyngre tenderar den att bli. Se till att borra två till tre hål i väggen och skruva en trälist som överkanten av mattan ska vara. Efter detta så spikar du fast mattan i trälisten med trådspikar och håller ett mellanrum på ca 20 cm. Alternativt så hänga fast matta med kardborreband som vi beskriver i slutet av det här inlägget.

Inredningsmässigt tillfredställande och en ”wow”-faktor

Rätt matta kan göra underverk för att dekorera din vägg. För det första hjälper det till att reglera flödet över omgivningen. För det andra kan det ge en balans med redan befintliga inredningen.       Så vilken typ av mattor är lämpliga att hänga på en stor vägg? Proportionalitet kan vara en del och det kan också vara en fråga om vilken textur! Kort sagt så är det bättre att hålla utkik efter en stor matta som slutligen står i kontrast till din väggdekor. Här är en idé, färgglada mattor brukar passa till neutrala ytor och vice versa. Persiska mattor är ett sätt att ge färg men också lugn till ett redan färgspritt rum.

Gör dig trendig

Matta på väggen

Mattor är ett alternativ till hängande tavlor.

Även om skönhet är subjektivt och de flesta fortfarande föredrar målningar, förändras trenden snabbt på senare tid. För att inte glömma att det är mycket dyrare och mer hektiskt att hitta rätt målning! I Europa börjar det bli betydligt vanligare med hängande mattor på väggarna så varför inte anamma trenden redan nu!

Vilken metod ska jag använda?

Det är vanligt att man är osäker på vilken metod man ska använda för var och en har sina egna för- och nackdelar. Kardborreband och trärlisten är mycket mer sofistikerade och säkrare men lite tidskrävande. På samma sätt är skiktningen begränsad och klibbfria mattremsor är riskabla. Så, hur hänger man upp mattan på väggen säkert, effektivt och med finess? Om du har tid på dig, lite pengar i handen och mycket temperament på ryggen, kanske du vill prova med antingen kardborreband eller stång.

Matta på väggen
preloader