VARUKORG

Varför matta till hallen?

Varför matta till hallen? Undrar du över eller vill få inspiration om mattor till hallen?

En persisk hallmatta kan knyta ihop inredningen av ditt hem och komplettera den inredning som redan finns i din hall. Att lägga till en hallmatta/löparmatta eller vardagsrumsmattor i de rum som i ditt hem får mest trafik, belyser du ditt hems skönhet. En persisk hallmatta skapar en känsla av sofistikering. Dessa mattor har unika designer och mönster som ger ditt hem en tilltalande värme. Några av anledningarna till att du bör lägga till en persisk hallmatta till ditt hem är följande:

Skydda golvbrädorna i ditt hem

Korridorerna i ditt hem är platsen som tar emot hög trafik hela dagen, speciellt hallen.  Risken finns att golvbrädorna skadas på grund av kontinuerlig användning. Handknutna mattor i ull och bomull ger ett utmärkt skydd till golvet i hallen som blir exponerat av fukt, smutsiga skor och fötter. Allt du behöver göra är att se till att dessa hålls fria från damm och smuts. Persiska mattor bör dammsugas 1gång i veckan och då dammsugs i luggens riktning. Annars kallat ”med lugg”. Genom att lägga till en maskintillverkad hallmatta eller handknuten hallmatta så skyddar du alltså inte bara golvbrädorna utan höjer hemkänslan.

Varför matta till hallen
mattor

Mattor går aldrig ur tiden.

Om du letar efter något som kommer överleva inredningstrender som din korridormatta kan du inte gå fel med en persiskmatta eller varför inte en pakistansk Bokhara matta i stilrena mönster och mjuka färger. I dessa mattor är det första du kommer att hitta är att de har ett centralt medaljongmönster eller mönster som börjar från sidan och som går in mot mitten. Den geometriska naturen eller blommönstren som finns i de persiska mattorna är tidlösa och går aldrig ur modet. 

Om du inreder med en av dessa i hallen så kan du vara säker på att den kommer att bli centrum för komplimanger och frågor. Lägg ihop det med att du kommer att få en mängd olika färger utan att tapetsera eller måla om väggarna. När du väljer maskingjorda persiska hall vintage mattor, entrémattor eller traditionella mattor, kommer du att upptäcka att hela ditt hems utseende och känsla har förändrats. Ditt hem kommer att få en gammaldags charm och ett extra lager hemkänsla.

Det finns en missuppfattning om att maskingjorda hallmattor

Att maskingjorda hallmattor inte är motståndskraftiga mot skador vid hård användning och kräver mycket underhåll. Detta kan vara sant om maskingjorda hallmattorna är gjorda av syntetiska material som viskos eller polypropenen. PersArts maskingjorda mattor är tillverkade i bomull och akryl vilket gör mattorna lättskötsliga OCH är lätta att ta bort fläckar ifrån. Du behöver inte rengöra dessa mattor med några kemikalier eller slipande material, och dina mattor samt golv kommer att hålla längre.

Det unika med den persiska löparmattan är att du hittar mattor i flera utföranden. Om du vill lägga till runda mattor i slutet av löparen kan du även hitta dessa i din typiska persiska mattdesign. Det kommer att lägga till den övergripande inredningen av ditt hem, och du kommer att upptäcka att du kan sätta en personlig touch till den perfekta hallmattan i ditt hem. Persiska hallmattor är mångsidiga, och du kan använda dessa precis som du vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

preloader