VARUKORG

Matta till grå soffa

Matta till grå soffa ger kort sagt många möjligheter att inreda hemmet och därmed har vi skapat detta inlägg för er! Särskilt då det finns många mattor där ute och soffklädsel i många nyanser av grått kan det med andra ord verka lite överväldigande.

Först för att hjälpa dig har vi valt ut de bästa färgmattorna för en grå soffa och ger dig slutligen råd med helhetsbilden vid grå soffa inredning.

Soffor och mattor är båda kostsamma investeringar, alltså så vill du därför få dem till rätt pris och smak. Lyckligtvis är en av de bästa sakerna med att ha en grå soffa att den är mångsidig. Förmodligen är detta till följd av mångsidigheterna ett skäl till varför gråa soffor är så populära. Det kommer alltså att se bra ut ihop med de flesta färgmattor och golv därför.

Grå soffor passar till neutrala mattor

För en diskret och mångsidig vardagsrumsdesign föreslår vi att du kombinerar din grå soffa med en beige matta exempelvis. Neutrala beige, krämfärgade och benvita toner matchar tonen i din grå soffa perfekt.  Till följd av denna kombination ger därför den perfekta basen och ger med andra ord ett mångsidigt rum.

Exempelvis kan en neutral matta och en minimalistisk grå soffa därför bli lite intetsägande. Men eftersom de är båda dyra investeringar så vill du inte välja något du möjligtvis kommer att hata om ett år. 

matta

För att motverka den alltför neutrala inredningen så kan du ta in färgklickar till ditt rum genom kuddar, överdrag, dekorativa tillbehör och accentstolar. Så att ha en minimalistisk matta behöver inte detta betyda att ditt vardagsrum ska bli ett färgfritt rum. För mindre vardagsrum så finns det en viktig sak att tänka på. Om du är orolig för att en grå soffa kommer att mörkna ditt kompakta vardagsrum, överväg kanske en krämfärgad eller beige matta.

matta
matta persiska

Grå soffor passar till grå mattor

Att para ihop en grå soffa med en grå matta kan kännas som lite överdrivet. Dock så fungerar det å ena sidan förvånansvärt bra. Till exempel, om rummet har en vacker utsikt, hjälper en grå soffa med grå matta för att särskilt få dig och dina gäster att rikta blicken mot den. Även utan utsikt är en grå soffa och matta en tidlös kombination.

Det viktigaste att komma ihåg är att blanda ihop gråtonerna såväl som texturerna

Exempelvis att koppla ihop din mörkgrå soffa med en ljusgrå matta till exempel. Eller så kan du välja en djupare grå soffa och en betongfärgad matta. Detta bidrar till att skapa en liten kontrast och bryter upp det gråa. När det kommer till texturer föreslår vi att du hittar en matta med en annan textur än soffan. Till exempel kommer en matta med en tjockare textur att se bättre ut med en soffa med tät, ren väv. Om du parar ihop en grå soffa med en matta i en liknande färg, kommer kuddar och andra möbler med annan färg komma till nytta igen.

persiska matta

Att introducera toner av grönt och blått till utrymmet för att ge det mer djup, samtidigt som du förblir trogen ditt gråa färgschema.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

preloader