VARUKORG

Rund matta

Rund matta till att inreda hem. Oftast tänker man exempelvis att välja en matta som passar in i rummets rätta vinklar och särskilt raka linjer. Våra vardagsrum och arbetsutrymmen är för det mesta med andra ord fyllda med kvadratiska eller rektangulära möbler. På grund av detta blir det ganska uppenbart att vi avslutar med att välja mattor med samma former och inriktning till följd av. Men det är här många missat att upptäcka hur mycket en rund matta kan lägga till elegans och skönhet i den kvadratiska interiören. PersArts har därefter noggrant gett några tips för hur runda mattor alltså kan användas i ditt hem.

I vår butik har vi ett stort utbud av persiska runda mattor. Vi har handknutna och maskingjorda persiska mattor med en stor variation av färger och material.

Var du än väljer att använda en rund matta, finns det möjligheter att få den att fungera för ditt rum och din budget. De flesta runda mattor kommer att tillverkas med maskin men vi erbjuder också ett urval av runda handgjorda mattor.

persiska mattor

RUNDA MATTOR I MATSALEN

En av våra favoritanvändningar med en rundad matta är att använda den rund matta under ett runt bord för att skapa visuell balans. Det skapar en omedelbar designattraktion och för samman rummet. Det finns fler vägar att lyfta skönheten i en matsal än att bara välja ett bord och ställa det i mitten av rummet. En snygg matta kan göra stor skillnad för helheten i matsalen. Om du är förvirrad över en rund matta till matsalen, var ganska säker på att ett runt bord som placeras på en rund matta är välbalanserat eller proportionellt. Om du har ett fyrkantigt matsalsbord, se till att välja en tillräckligt stor rund matta för bordet. 

persisk

Det viktigaste att tänka på när du väljer en matta för din matsal är att se till att mattan du väljer är minst 75cm större runt bordet. Detta kommer göra det lättare att flytta på stolarna och förhindra att de halkar. En rund matta kan alltså fungera under ett fyrkantigt matbord också. Försök bara se till att den är tillräckligt stor så att formerna förblir åtskilda från varandra.

matta

MATTOR I VARDAGSRUM

Runda mattor i vardagsrum kan vara ganska uppmärksamhetsdragande. Har ditt vardagsrum vackra svängda möbler — som till exempel ett runt soffbord, en ljuskrona eller en svängd soffa? Med andra ord så får en rund matta stor möjlighet att förstärka, komplettera och förena hela rummet. En rund matta skapar symmetri och anpassning med de runda/svängda möblerna när runda mattor placeras under. Dessutom, om ditt vardagsrum har tillräckligt stort utrymme för att rymma en extra möbelgrupp, kan en rund matta hjälpa till att definiera utrymmet och skapa ett mer förtrollande utseende. Rundade mattor används ofta av designers för att få ett rum upplevas rymligare. 

Böjda linjer får ögat att följa med i flytande rörelser, vilket gör att rummet inte känns instängt visuellt. Den runda mattan sätter också delen av rummet i fokus. Detta är mest effektivt i ett mindre rum, där den runda mattan skapar en intressant kontrast till de kvadratiska väggarna och trångare vardagsrummen.

RUNDA MATTA FÖR BARNS SOVRUM

I barnkammaren kan en rund matta skapa ett ganska bekvämt utrymme för dig att knyta an till ditt barn. När du inreder en barnkammare kommer vissa nödvändiga möbler som spjälsängar, skötbord, mat stol och annan inredning vara viktigt att tänka på. Men det är mindre uppenbart när det gäller dekorativa bitar som mattor, som onekligen kan skapa en kraftfull estetisk inverkan på utrymmet. Därför är det alltid ett bra alternativ att lägga till en matta för att skapa komfort i ditt barns rum.

 

matta

Ullmattor är det bästa alternativet för barns lekplatser eftersom det är mer hållbart och lättare att rengöra än t.ex. sidenmattor. En mattas runda karaktär gör det omöjligt för hörn att slitas snabbt (eftersom den inte har hörn). Dessutom älskar barn att leka på den mjuka ytan av färgglada mattor. Behöver du fler idéer eller råd om vilka mattor som är bäst för specifika områden i ditt hem? Kom in till vår butik i Solna Centrum och fråga vår personal om våra persiska runda mattor.

matta

RUNDA MATTOR I SOVRUMET

Den enklaste looken i ditt sovrum skapas när det övergripande utseendet eller en del av rummets arkitektur är böjd. Att kombinera en rund takdesign, en böjd uppsättning fönster eller med en rund matta skapar en stark harmoni och ett upphöjt utseende. Att använda en rund matta för att ge ett graciöst utseende tillsammans med den extra mjuka touchen av en matta ger ditt sovrum en elegant kvot. Så hur ska du placera den runda mattan i sovrummet?

Skjut mattan under sängen så att den är snyggt centrerad. Detta kommer att ge en mjuk landningsyta på sängens sidor och fot. Att lägga till en trendig faktor som en rund matta till ditt sovrum skapar ett graciöst utseende. Dessutom får du den där extra mjuka touchen av en matta.

Avslutande ord om runda mattor

Runda mattor är ett utmärkt val för vissa utrymmen i ditt hem. När du vill skapa mer intima utrymmen i större rum såväl som mindre rum. Runda mattor blir som bäst med till exempel runda möbler eller under runda matbord. Samma principer och proportioner gäller för runda mattor som de gör för rektangulära, kvadratiska eller någon annan form av mattor. Det är viktigt att du mäter, mäter och mäter för att få en bra uppfattning om måtten. Innan du går ut och handlar din matta hos en matthandlare är det bra att veta vilka storlekar som kommer passa. På så sätt kan du fokusera mer på de roliga bitarna som färger och mönster. Det blir alltid lättare att gå in med självförtroendet av att vad du letar efter. Precis som att du vet din storlek när du handlar kläder gäller för mattor. Det kanske gäller extra mycket vid köp av mattor. Din kropp kan växa och minska men ditt utrymme i cm kommer att förbli. Att veta vilken matta du tittar på kan stå i proportion till ditt rum och möbler är en nödvändig vetskap vid ditt köp av matta

preloader