VARUKORG

Orientaliska mattor online

Orientaliska mattor online till ditt vardagsrum, matsal eller något annat rum i ditt hem kan vara en skrämmande uppgift. Det finns nu många möjligheter och alternativ. Tidigare var du tvungen att resa till Iran eller Turkiet för att handplocka din matta från en mattbasar. Att välja en matta innebar vanligtvis att spendera hundratals timmar i ett fysiskt utställningsrum och bläddra igenom stora högar mattor. Den goda nyheten är att matt affärer till stor del har flyttat till e-handelswebbplatser.

Ett litet antal butiker som säljer orientmattor har gjort det till en enkel, interaktiv process att hitta mattan efter dina önskemål.

Orientaliska mattor

Varför det blivit en trovärdigare marknad med e-handel

Hundratals individuella mattor kan hittas på vissa ansiktslösa försäljningssidor, med lite information om handlarnas identiteter. Tillverkningsprocesser i industrin har länge varit beslöjad i hemlighet och vart mattorna tillverkats i. De orientaliska matthandlare online som tar sig tid att dela sin kunskap med potentiella konsumenter gör sig själva och branschen en tjänst. Vi på PersArts delar med oss av vår kunskap och är transparanta med tillverkningsprocessen för varje matta dels i butik men också i vår e-shop. I dagens digitala värld med recensioner som konsumenter lämnar är avgörande för varje företag som säljer något online. Därmed har mattor blivit en öppnare och fått ett större förtroende av köpare.

orientaliska mattor

Så vad är orientaliska mattor?

Orientaliska mattor är en form av golvbeläggning som har sitt ursprung i östra Medelhavet. De har tillverkats i århundraden och finns i en mängd olika storlekar, former och färger. Orientaliska mattor består ofta av ull, bomull och silke. Dem ger en plats med en varm och inbjudande atmosfär. Orientaliska mattorna sägs aldrig gå ur tiden då dess unika charm som ges till varje hem.

Orientaliska mattor brukar skiljas från persiska mattor. Varför är det så? Läs mer nedan.

Är det någon skillnad mellan persiska mattor och orientaliska mattor?

Även om termerna ”persisk matta” och ”orientalisk matta” ofta används som samma sak är de inte utbytbara. Dessa två termer brukar hänvisas till var en matta tillverkades: Persiska mattor tillverkades i Persien (nu Iran), medan orientaliska mattor historiskt tillverkades i Asien. När det kommer till mattor, blandar många människor ihop termerna ”persisk” och ”orientalisk”. Detta eftersom historiskt sett var skillnaden baserad på den geografiska regionen snarare än tillverkningsstil eller kvalitet. Till exempel har traditionella orientaliska mattor i österländsk stil producerats över hela Asien exempelvis. 

I generationer har persiska mattor varit ett favoritval bland mattköpare. De är populära i hem över hela Europa och USA på grund av sin skönhet och enkla design. Mattorna blandar sig väl med alla smaker av heminredning. Vävare från Persien var de första som skapade persiska mattor (numera Iran). Men eftersom det också finns en orientalisk kategori som innehåller liknande stilar, har denna term blivit missförstådd genom tiden. Med dagens ord hänvisar ”orientalisk” till en handknuten matta som inte är Iran.

Hur vet jag om orientalisk eller persisk matta?

Persisk matta” avser alla sorters mattor som tillverkats i Iran. Var noga med att ställa frågan VART mattan kommer ifrån när du köper en matta i butik. Persiska mattor namnges efter vilken vävarstad mattan är tillverkad i. Detta innebär att du kan kontrollera detta när du köper en orientalisk eller persisk matta online. Sök efter andra bilder på mattor med samma namn som den du tänker köpa. Jämför om det är ungefärligt samma mönster. Sedan bedöm om det verkligen är den persiska mattan eller den orientalisk matta handlaren hävdar.

För att vara helt säker behövs det att knutantal, material och hur själva mattan är knuten. Läs mer om det nedan! Detta är något som nästan uteslutande kan utgöras av experter såsom certifierade värderingsmän.

VÄRDERING AV MATTOR

Vi på PersArts erbjuder värderingar och äkthetsintyg. Kontakta oss för info och kostnad här!

Hur vet jag om min orientaliska matta är äkta?

Orientaliska mattor är ett köp och investering som måste vara äkta. Materialen, mönstret och produktionsmetoderna för en orientalisk matta kan alla användas för att verifiera dess äkthet. Undersök materialen i din matta för att se om den är äkta. En riktig orientalisk matta har ull i luggen och ibland ha varp av bomull. En äkta orientaliskmatta kommer att ha lång livslängd på grund av designens kvalitet och den är handknuten. Designelementen och de naturliga fibrerna som används i dekoreringen av orientaliska mattor är det som avgör dess kvalitet. 

Kazak Pakistan 148x200 motiv

Många människor har sina tvivel när de köper orientaliska mattor online eftersom de vill se den innan de köper, men detta är inte möjligt när de köper en äkta orientalisk matta. Ett bättre alternativ skulle vara att gå till din mattbutik om du inte har råd med en eller är osäker på att göra en så stor investering. Orientaliska mattor är kända för att vara pålitliga och hållbara, men det är absolut nödvändigt att du köper från en återförsäljare med högt förtroende för att undvika att bli lurad på falska produkter.

Var kan jag få tag i fina mattor online?

Problemet med att köpa online är att du ofta inte kan se produktens verkliga färg. Det är också svårt att hitta en butik med högkvalitativa mattor som tillverkas för hand, eftersom de tenderar att vara dyrare och mer ovanliga nuförtiden. Om du vill köpa en persisk matta eller andra orientmattor online, kan du köpa den från en pålitlig webbplats hos oss.

Vi har sammanställt en lista över alla röda flaggor att hålla utkik efter när du köper orientaliska mattor. Vi har även gjort andra inlägg för att underlätta och ge dig mer kött på benen när du går och köper eller klickar till dig din orientaliska matta. När du köper från PersArts behöver du inte oroa dig för sådana röda flaggor eftersom vi är en av den mest pålitliga återförsäljaren av mattor online. Vi har en fysisk butik där alla våra mattor finns i butik med kunnig personal och alla våra mattor har innehållsförteckningar och info om vart området mattan tillverkats i. Eftersom vi köper våra mattor från Iran så kan du alltid lita på att det är en högkvalitativ persisk matta du köper av oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

preloader