VARUKORG

Mattor till barnrum

Mattor till barnrum är det många föräldrar som letar efter. Självklart för alla föräldrar är att vilja ha den bästa mattan för sina barnrum. Inte bara fyller mattorna en snygg funktion utan de kan också användas för att skydda barn från fall och andra skador. Det finns många olika typer av material som du måste välja mellan när du ska välja en matta. Vi hoppas att vårat inlägg kan göra ditt val av matta till barnrummet lättare!

Barns rum är som bäst när de är färgglada, livliga och kreativa med sina favoritsaker. Men vilken typ av matta ska du då välja för ditt barns rum?

Innan du väljer den bästa mattan för barns sovrum, mät måtten på rummet. Om dina barn har ett stort rum kan du överväga att köpa en matta under sängen.

mattor til barnrum

Eller om rummet är mindre, varför inte runt om leksakslådan. Överväg alla alternativ och ta med ditt barns personlighet i din lösning! Till exempel, finns det någon specifik yta i rummet där barnet kan ramla? Finns det en hörna av rummet där ditt barn brukar leka stillsamt? Dessa platser skulle vara utmärkt att ha en matta för båda syftena.

Köp en matta till ditt barnrum som du har råd med.

Det bästa sättet att säkerställa att barn leker och arbetar säkert är att ge dem ett säkert rum. Ett fint och inbjudande utrymme där de är fria att vara sig själva. Välj helst kvalitèt framför kvantitet när du letar efter golv i barnrum. Inte minst för att mattan kommer hålla längre utan den kommer också se bättre ut efter år av slitage. Värt att tänka på är att lite dyrare mattor är lättare att rengöra och inte kräver lika mycket underhåll.

När du väljer den bästa mattorna för barn, överväg färgen och mönstret på ditt barns rum. Mönster med djur eller seriefigurer är populära stilar i barnrum. Om du inte kan hitta en matta formad som ett av dessa motiv så finns möjlighet till heltäckningsmattor. Barn är naturligt dragna till ljusa färger, så var inte rädd för att välja något djärvt.

Vilket material ska mattor i barnrum vara?

Det finns några alternativ som du kan prova om du vill få ditt barns rum att se snyggt och rent ut.  

matta barnrum

Använd helst naturliga mattor som ull eller bomull eftersom de kommer från hållbara resurser. Dessutom har naturliga material tilldelats till att förbättra luftkvalité i ett rum. Självklart är att föredra den bästa möjliga luften i ditt barns rum. Dessa material har även visat sig hjälpa till att minska allergier för barn. Alternativet är syntetiska material som nylon och polyester. Dessa är gjorda av plast. Dessa mattor kan enkelt rengöras genom att slänga dem i tvättmaskinen eller gå till kemtvätten.

Men dessa typer av mattor släpper ut många partiklar i ditt barns rum, vilket kan öka allergierna med tiden. Titta på mattor av naturlatexgummi. Dessa material är gjorda av gummi och de kan hålla länge i upp till 25 år. Det är också 100 % återvinningsbart, så det är ett grönt val som kommer att hålla ditt barns rum rent och hälsosammare i framtiden. Däremot så är ull och bomull det bästa alternativet om plånboken tillåter för en lite dyrare matta.

Var noga med att välja ett hållbart, fläckbeständigt varumärke Om du vill ge ditt barn den bästa möjliga lekplatsen, var säker på att du väljer ett hållbart och prisvärt matmärke. Leta efter sådana som är gjorda med material som olefin eller nylon eftersom de kommer att vara mer motståndskraftiga mot repor, spill, fläckar och revor än mattor gjorda av polyesterfibrer.

Tänk också på att mattor kan vara ganska dyra, så att få ett hållbart varumärke kommer att spara pengar på lång sikt. En allt för billig matta kommer annars inte vara särskilt länge. Kom ihåg att mattor är en viktig del av ditt barns lekplats och måste ha ett visst element av hållbarhet involverat i det. Om du väljer ett billigare märke kanske det inte håller särskilt länge och kan potentiellt orsaka hälsoproblem. Om du har trägolv i ditt barns lekrum, kan ett par mattor lägga till lite värme och komfort till rummet samtidigt som det skyddar golvet från spill och repor. Visste du att ullmattor även kan fungera som ett slags brandskydd? Läs mer om detta i vårt inlägg om Mattor i ull.

Vilken färg i barnrum passar bäst?

Viktigaste är att tänka igenom och välj en stil som matchar barnets ålder och personlighet. Är ditt barn till exempel intresserad av sport, välj då en matta med barnets favoritlags färger. Eller varför inte en fotbollsplan på? Bästa kvalitets matta kan vara dyrt så försök att få en bra affär på det om möjligt.  

Vill du veta vad som gör en bra affär på en kvalitets matta så läs gärna vår guide här.

mattor barnrum

Mattor är ofta blickfånget i ett rum. Så är det även i barnrummet. Förutsatt att mattan eller dess design väljs på lämpligt sätt. Vilka mönster passar särskilt bra för barnrummet? En kort översikt hjälper dig att välja rätt matta. I grund och botten har du valet mellan design som snabbt fängslar eller lugn och ro. Lekfulla, livliga konturer, motiv och representationer eller mer enkla design som ger mer lugn och ro i inredningen. Om du vill ge ditt barnrum en speciell touch är det bäst att välja en matta med dekorationer. Barn upp till sju år kommer att njuta av djur-, blommönster eller andra mönster som ger mattan en mysig känsla till rummet. Äldre barn kommer så småningom att föredra enklare mattdesigner. Tysta färger i naturliga färger harmoniserar med enkla möbler och inte bara visuellt lugnar barnrummet. I slutändan bör du alltid ta med personen som ska ha mattan i rummet i ditt köpbeslut. 

Särskilt när det kommer till designfrågor det vill säga ditt barn. Även våra små har redan mer stil än du normalt förväntar dig.

Mattor bör ha ett visst element av hållbarhet inblandade och komma från en mängd olika butiker. Leta efter en matta med en antistatisk beläggning för att undvika statiska elektriska stötar Se till att den är fläckbeständig för att hantera oundvikliga spill och smuts. Detta är det viktigaste sakerna att tänka på vid köp av matta till barnrum.

mattor til barnrum
Summary
Mattor till barnrum
Article Name
Mattor till barnrum
Description
Leta efter en matta med en antistatisk beläggning för att undvika statiska elektriska stötar Se till att den är fläckbeständig för att hantera oundvikliga spill och smuts.
Author
Publisher Name
Persarts
Publisher Logo
preloader