VARUKORG

Matta till trappa

En matta till trappa ger inte bara ger inte bara en vacker stil till ett annars osmyckat utrymme, utan det ger också säkerhet. Exponerade trätrappor är underbara MEN de kan vara hala och farliga! Andra fördelar med trapplöpare är ökad komfort och bättre ljuddämpning än en hård yta.
Det är sant att en trappa med exponerat trä är vacker MEN det kan vara lika vackert med en löpare! Med en löpare rekommenderar vi att inte täcka hela trappen utan att låta trä trappen framhävas bredvid mattan.

Så vart ska vi börja?

Vi rekommenderar att du tar in vilken typ av din trappa är och avgör dina behov. Till exempel kommer trappsteg som leder till sovrum från bottenvåningen förmodligen inte att få lika mycket trafik som trappsteg som leder in till ditt hem från din hall. Andra saker att tänka på inkluderar: Vilken typ av trappa har du? Är dina steg upp och ner många samt ofta? Har du flera landningar med trappan? Finns det svängar i trappen när du går upp eller ner för trappan? Svaren på dessa frågor hjälper dig att välja en matta eller löpare som fungerar bäst för dig.Alla trappor och dess användning är olika så därav måste varje trappägare tänka ut vilket behov just du behöver i ditt hem.

matta

BÄSTA MATERIAL FÖR EN TRAPPLÖPARARE 

Var noga med att välja ett hållbart matt material eftersom din löpare kommer att få arbeta HÅRT! Trappor utstår mycket användning och utsätts för den extra tyngdkraften när fötterna går ner för trappor. Vilken typ av matta som helst kan användas i trappor. Dock är ull och nylon det mest önskvärda för mattor till trapp. Båda alternativen tenderar att vara mycket hållbara och erbjuda det mest eleganta utseendet.En annan viktig sak att tänka på är luggen på din matta. En matta med hög lugg kommer att slitas ner snabbare än mattor med låg lugg. Summan av kardemumman… köp en matta av hög kvalité och högsta hållbarhet, du har råd med! Detta kommer att spara pengar i det långa loppet eftersom du inte behöver byta ut mattan lika fort som du skulle göra med en matta av låg kvalitet.

Att använda en matta till trappa med låg lugg hjälper till att minimera risken att halka. Den halksäkra gummibaksidan hjälper till att hålla trappan på plats och skapar ett säkrare gångutrymme för din familj, gäster och husdjur. Mattor är sammansatta av ett övre lager i naturligt eller syntetiskt tyg. På baksidan, en underliggande bas i gummi eller latex. Prisvärda och lätta att installera har blivit ett bra alternativ till kakel- eller trägolv. Detta är särskilt sant när det befintliga golvet är förstört eller skadat. Heltäckningsmattor är idealiska i offentliga miljöer, i hemmet och dess akustiska samt värmeisolerande egenskaper utgör en fördel. Tygets väv gör tillsammans med de syntetiska elementen ett lager som inte sprider värme. Forskning visar att det minskar uppvärmningskostnaderna med upp till 15(!) %. När det gäller akustik absorberar matt tyg ljud och dämpar ljudvågor, vilket gör den idealisk för hotell och hem med många barn.

trappa

MÖNSTRET TILL EN TRAPPA MED MATTA  

En trapplöpare är ett bra ställe att införliva en mönstrad matta eftersom det är ett litet utrymme. Att inkludera åtminstone ett subtilt mönster är också ett bra sätt att dölja slitage på din löpare. Det är bäst att välja en matta till trappan med ett litet mönster eftersom ett stort mönster gärna försvinner bort. En trappa som har en stor kontrast runtomkring kan skapa förvirring av känslan i ditt hem. Ett mönster är vackert och roligt men det kan vara svårt att hitta rätt! Vi rekommenderar starkt att du anlitar en skicklig installatör om du funderar på att installera en heltäckningsmatta för att säkerställa att mönstret stämmer väl överens.

  Sköta om mattorna i trappor  

Att ta hand om din nya trappmatta är en fråga om att helt enkelt dammsuga regelbundet beroende på hur mycket mattorna utstår. Trappor som leder in i huset utifrån kommer att behöva dammsugas flera gånger i veckan eftersom du kommer att spåra in smuts och smuts från utomhus. 

persiska mattor

Trappor som går till sovrum på andra våningen behöver kanske bara dammsugas en eller två gånger i veckan. Om du har husdjur som fäller päls borde du dammsuga oftare. Se tips för underhåll av mattor i vårt inlägg här!Att dammsuga ett trappsteg i taget från vänster till höger är att rekommendera. Sedan upp eller ner ett trappsteg från höger till vänster. Detta skapar en rytm i dammsugandet och gör ett noggrant jobb. Vi rekommenderar en bra handdammsugare med trappfäste och ett lågt munstycke för en ordentlig rengöring. För att rengöra din matta rekommenderar vi ett kemtvättspulver som tar bort fläckar, lukter och eliminerar fukt. Dessa medel finns att beställa online och finns de som är special framtagna för mattor. Medlen bidrar till tillväxten av bakterier, mögel, allergier, damm kvalster. Har du eller någon i ditt hem allergier? Då hjälper medlen som allergilindring, använd den var 8:e vecka.

Vilken är den bästa mattan för dina trappor?

Så vilken är den bästa sortens mattor för trappor? Den bästa mattan för trappor är en matta som, baserat på kriterierna ovan, kommer att möta dina behov av design, prestanda och budget. Om ditt hem har vackra trä trappsteg, skulle vi rekommendera en matta till trappan som framhäver trappan. Om du har byggtrappor som bara är avsedda att ta dig från punkt A till punkt B utan hänsyn till estetik, skulle vi rekommendera en matta genom hela trappan. En matta med flera toner eller mönster kan hjälpa till att dölja jord och kommer att lägga till ett designelement till din trappa. I områden med mycket fottrafik så rekommenderar vi att hålla er borta från solida färger eftersom de kommer att visa jord och smuts. 

trappor
Ta kontakt med oss  

Ta kontakt med oss för att se vilken matta till trappa som kan passa just dig! Ni är välkomna att få ett kostnadsfritt kostnadsförslag!

Summary
Matta till trappa
Article Name
Matta till trappa
Description
En matta till trappa ger inte bara ger inte bara en vacker stil till ett annars osmyckat utrymme, utan det ger också säkerhet.
Author
Publisher Name
Persarts
Publisher Logo
preloader