VARUKORG

5 matt-trender för 2022

Ett nytt år, är den perfekta tidpunkten att börja fundera på en mattuppfräschning. Oavsett om du vill göra om hela ditt hem eller helt enkelt behöver en liten förändring, kan utbyte av din matta ha stor inverkan på rummets övergripande estetik. Det är så många bra alternativ att välja mellan kan det vara svårt att välja.

Med syftet att hjälpa dig att välja rätt matta, pratade vi med två inredningsdesigners för att få deras syn på matttrenderna som vi förväntar oss att se överallt under 2022. Från djärva mönster till tidlösa mönster, det finns något för alla oavsett stil, budget, eller utrymme. Och tack vare Ruggables omfattande kollektion av maskintvättbara mattor kan du shoppa alla dessa trender
just nu.

Fortsätt att scrolla för att kolla in de fem matt-trender för 2022 och hur du shoppar dem.

5 matt-trender för 2022

matt-trender mattor

Antik estetik

”Det finns ett par mattor som kommer att bli populära under det kommande året, men vintagemattor förblir nummer ett,” berättar Andi Morse, grundare och huvuddesigner av Morse Design. ”Deras vackra utseende ger omedelbar karaktär och dimension till ett utrymme.”

Men oroa dig inte! Du behöver inte spendera tid på att gräva igenom secondhandsbutiker och loppmarknader för att hitta en riktig vintagematta för att njuta av denna trend. Det finns massor av vintagestilar du kan hitta från Ruggable. De är inte bara billigare än andra vintagefynd, de kan också tvättas i maskin, vilket gör dem mindre noga. Leta efter klassiska mattmönster, som persiskt inspirerade tryck med distresserade detaljer, för att verkligen luta in i den antika känslan.

matt-trender 2022 antik

Dämpade neutraler

”Mer traditionella och färg glada stilar av mattor var enorma med den moderna bondgårdstrenden de senaste två åren,” säger den New Jersey-baserade inredningsdesignern Athena Rutigliano. ”Även om det fortfarande är utbrett, tror jag att det kommer att fasas ut för det kommande året. Du kommer fortfarande att se massor av neutrala mattor och dämpade mönstrade mattor, eftersom de är en konstant när det gäller att skapa en mer övergående, tidlös känsla.”

Även om neutrala mattor kanske inte verkar vara något spännande, är de otroligt mångsidiga, eleganta och klassiska. Plus, om det görs rätt, kan en neutral matta vara en knockout med sin enkla charm. Med en mängd olika stilar och färgpaletter tillgängliga är det lätt att gå längre än beige och välja en rik nyans i ett mönster som passar resten av din inredning.

matt-trender 2022

Djurhudar och mönster

Om du vill hålla dig till de neutrala färgerna men letar efter något mer djärvt och uttalande, tror Morse att djurhudar och mattor med djurmönster kommer att fortsätta att dominera marknaden 2022. ”Jag ser speciellt fler djurhudar som bildar sig intrikata mönster eftersom de är mjuka och lyxiga samtidigt som de behåller en neutral palett”, förklarar hon.

Du kanske blir förvånad över hur sömlöst mattor med djurtryck kan smälta in i ett utrymme samtidigt som de ger rätt intriger och personlighet.

matt-trender animal

Geometriska mönster

Om djurtrycket inte riktigt passar med din stil och design, förväntar Rutigliano sig att se många olika geometriska mönster på mattor i dessa neutrala, tonala nyanser. ”Diamanter, fiskben och andra små tryck och texturer är föregångare och kommer inte någonstans, när som helst snart,” säger hon. ”Klassiska och strömlinjeformade mönster och färger kommer att fortsätta att bli mer populära.”

Denna typ av geometrisk matta hjälper till att leverera den lilla dimensionen som monotona mattor inte kan. Med det sagt är de slanka, linjära designerna minimala nog att de inte kommer att distrahera från andra framstående delar i ditt utrymme.

matt-trender 2022

Flatvävda mattor

När det kommer till textur och material, säger Rutigliano att det handlar om de platta vävarna. ”Folk går bort från naturliga fibrer, som sisal och hampa. Andra materialblandningar kan uppnå samma utseende och är mycket lättare att rengöra”, förklarar Rutigliano. ”Flatvävda mattor är stora och kunder letar efter komfort och funktion när de väljer mattor för alla utrymmen i huset.”

En plattvävd matta, som våra Re-Jute-mattor och utomhusmattor, är bra för både inomhus- och utomhusutrymmen tack vare sin hållbarhet och väderbeständighet. Om du letar efter en långvarig investering kan plattvävda mattor som dessa tåla mycket och är perfekta för att lägga till stil till områden med hög trafik.

Flatvävda matt-trender
Summary
5 matt-trender för 2022
Article Name
5 matt-trender för 2022
Description
Från djärva mönster till tidlösa mönster, det finns något för alla oavsett stil, budget, eller utrymme.
Author
Publisher Name
Persarts
Publisher Logo
preloader