VARUKORG

Så väljer du den bästa mattfärgen som passar din soffa

Din matta och soffa är två av de största inredningsartiklarna i ett rum, så att se till att de kompletterar varandra är viktigt för att främja rummets övergripande estetik. Att para ihop din soffa och mattans färg och stil behöver inte vara komplicerat. I slutet av dagen, så länge du gillar hur det ser ut, är det allt som betyder något. Men om du är osäker på var du ska börja, har vi några råd som hjälper dig att komma igång. Läs vidare för att få reda på våra tips för hur du väljer en mattafärg och stil som passar din soffa.

Vilken färg på mattan passar till en grå soffa?

Grå soffor är klassiska, mångsidiga och passar till ett brett utbud av mattfärger och stilar. För en avslappnad atmosfär, prova att para ihop din svala grå soffa med en matta med varma toner av korall och brunt. Om du föredrar ett modernt utseende, kombinera din grå soffa med en svart och vit matta. Om du vill göra ett uttalande, är grå soffor neutrala nog att smälta bra med djärva mattor.

grå soffa
mattan passar till en svart soffa

Vilken färg på mattan passar till en svart soffa?

Svarta soffor är dramatiska och djärva, vilket gör att de kan vara i fokus i ditt rum nästan utan ansträngning. För att undvika att ditt utrymme ser för mörkt ut, välj en ljus matta för att balansera färgen på din soffa, som en huvudsakligen vit eller krämfärgad matta. För en mer modern och chic atmosfär, kombinera din svarta soffa med en geometrisk matta i svart och vitt.

Vilken färg på mattan passar till en brun eller brun soffa?

Bruna eller solbrända soffor ser bra ut med bohemisk och vintage-inredning, såväl som persiska mattor, geometriska mattor och marockanska mattor. För en sval, chokladbrun soffa, välj mattor med varma toner av djupröd, korall eller solbränna. För varma bruna färger, som en cognac eller solbränna soffa, välj mattor i svala gråa, blåa eller gröna. Om du vill ha en retrolook, prova att para ihop din bruna eller solbrända soffa med en färgglad matta med senapsgult, kricka, orange eller rosa.

mattan passar till en brun
mattan beige soffa

Vilken färg på mattan passar till en beige soffa?

Liksom gråa soffor är beige soffor lika universella, vilket gör dem perfekta för en mängd olika inredningsstilar. För en avslappnad bondgårdskänsla, kombinera din beige soffa med en bondgårdsmatta, persisk matta eller bohemisk matta som har svala nyanser av blått och grått eller varma toner av solbränna och korall. Beige soffor fungerar också bra med andra neutrala färger, som en vit eller krämfärgad matta, för en fräsch, monokrom look.

Vilken färg på mattan passar till en vit soffa?

Vita och krämfärgade soffor lyser upp utrymmet och fungerar bra med nästan alla inredningstema och färgpalett. För en strandinspirerad look, kombinera din vita eller krämfärgade soffa med en blå matta. Om du känner dig djärv, överväg en statement-matta i dramatiska nyanser av scharlakansrött eller vinrött. Du kan till och med placera en vit soffa på en vit matta – dina alternativ är obegränsade!

Vilken färg på mattan passar till en grön soffa?

Gröna soffor är utan tvekan uttalanden, och är i allmänhet bäst lämpade för subtila mattor. Para ihop din gröna soffa med en matta i mjuka nyanser av ljusgrå eller kräm, eller mattor med subtila inslag av grönt, för en elegant och koordinerad look. För en rolig, varm väderinspirerad atmosfär, para ihop din gröna soffa med en blommig matta eller tropisk matta som får dig att drömma om din nästa semester.

Vilken färg på mattan passar till en blå soffa?

Rikare än grå och mjukare än svarta, blå soffor ger ett rum djup utan att vara för djärv. Para ihop din blå soffa med en traditionell matta eller blommatta i ljusa eller neutrala färger för en formell look. Prova en grå matta eller svartvit matta med din marinblå soffa för en modern estetik, eller bli djärv och eklektisk med en kricka eller kunglig blå matta.

röd eller rosa soffa

Vilken färg på mattan passar till en röd eller rosa soffa?

Trendiga och vintageinspirerade, rosa soffor kommer att vara i fokus i alla rum. Rosa soffor passar bra med marockanska mattor, moderna mattor från mitten av århundradet och vintagemattor. De ser också bra ut med persiska mattor som har nyanser av grädde, silver och lila. Röda soffor, å andra sidan, är inte för svaga till hjärtat. För en röd soffa, överväg ett mer subtilt förhållningssätt till mattor och välj neutrala mattor, som kallgrå eller krämfärgad, eller mattor med minimala mönster.

Summary
Så väljer du den bästa mattfärgen som passar din soffa
Article Name
Så väljer du den bästa mattfärgen som passar din soffa
Description
Att para ihop din soffa och mattans färg och stil behöver inte vara komplicerat.
Author
Publisher Name
Persarts
Publisher Logo
preloader