VARUKORG

Köpa halkskydd till matta är en bra och billig investering

Varför är det viktigt att ha ett halkskydd? Den främsta anledningen för att ha ett matt halkskydd är säkerheten. Eftersom mattor som läggs direkt på golvet utan någon stoppning kommer att glida och på grund av detta inte vara på önskad plats. Ett halkskydd kan därför hjälpa till att hålla mattan på plats. Den sekundära anledningen skulle vara att lägga till en dyna som ett exempel. Mattor är tunna och på grund av detta vill många ge mattan mer tjock. Förslagsvis är att lägga en tjockare mattdyna under. Som allt och speciellt med mattor är detta baserat på personliga preferenser. Avslutningsvis rekommenderar vi inte i allmänhet att du lägger en tjock dyna under en tunn eller plattvävd matta.

Vi svarar på alla dina frågor om mattskydd/mattdyna och halkskydd här.

Vilka olika typer av halkskydd för mattor finns då tillgängliga? De flesta matt halkskydd kommer att vara gjorda av hästhår, filt, gummi eller jute. Vissa kan kombinera ett par av dessa material, som gummi för grepp exempelvis och filt för mattdynor. På grund av detta bör du överväga detaljer att tänka på när du väljer en matta? Under åren som vi har sålt några av de finaste och mest sällsynta mattorna i världen, har vi provat alla olika dynor på marknaden. Baserat på vår erfarenhet och feedback från våra kunder bör den främsta faktorn vara priset. Oavsett vad folk försöker sälja till dig kommer alla kuddar att sönderfalla med tiden. Om du inte har en specifik anledning till något annat, bör alla bindor betraktas som engångsprodukter och tillfälliga. Vi föreslår att du byter ut din mattdyna vart 3-4 år, när du får mattan professionellt rengjord.

matt

Vad är den primära skillnaden mellan ett grepp och dämpning? Grepp är det som håller mattan på plats och hindrar den från att glida. Kudden ger mattan mer kropp, men förankrar den inte på plats av sig själv.

Det absolut vanligaste och prisvärdaste är ett tjockare halkskydd. För det första får du ett halkskydd till din matta. För det andra så ger ett halkskydd din platta matta ett lagom lyft. Alltså är halkskydd ett allt i ett alternativ, som dessutom är billigare. Ett exempel för att ge din plattvävda matta ett lyft är att dimensionen av mattan förstärks och därav rummet. På grund av att du får ett säkerhetsskydd och en extra dimension till din matta är anledningar varför du bör köpa halkskydd till matta!

Är du fortfarande inte är såld på varför du bör köpa ett halkskydd till mattan?
Därefter har vi listat 4 anledningar till varför halkskydd till matta nedan!

Förhindra att mattan halkar

Oavsett hur försiktig du exempelvis tror att du är, är alla i hemmet verkligen det? På grund av detta så ökar en matta utan halkskydd och därfefter finns alltid risken att halka, snubbla eller ramla. En halkfri matta förankrar din matta säkert vid marken för att förhindra att till exempel rör sig, hopar sig eller glider. Om en soffa hade exempelvis inte varit stilla där du önskat soffan hade detta blivit frustrerande efter ett tag? Detta är särskilt viktigt för högtrafikerade fotområden där människor i alla åldrar, inklusive barn och äldre, potentiellt kan skada sig själva. Det sekundära är att det praktiska måste väga upp utseendet. Avslutningsvis så är det alltså ingen idé att ha någon vacker möbel om möbeln ger en typ av fara!

mattan halkar

Förläng längden på din matta

Som exempel så placeras ofta mattor över hårda golvytor som trä och kakel. Detta på grund av att öka komforten och värmen i ett rum. Förslagsvis också för att öka estetiken. Även om mattor är bra för dessa ändamål, kan hårda ytor som dessa minska mattans livslängd. Detta beror på att mattor består av små fibrer. Då det innebär att med tiden, när man går på dem, blir dessa fibrer komprimerade. Detta gör i sin tur att mattan förlorar sin densitet, färg och övergripande visuella attraktionskraft. Alltså så bidrar ett matt halskydd med att sakta ner denna process. Till exempel genom att ge stöd och hjälpa din matta att avslutnigsvis springa tillbaka lättare.

mattan

Skydda golvet under

Förutom din matta är det viktigt att ta hand om golvet under matta. Vissa mattor är ofta gjorda av tuffa material som kan till exempel repa och skada det underliggande golvet. Dessutom kan mattor ibland hålla fast vid överflödiga färgämnen från vävprocessen. Eftersom detta kan överföras till andra ytor när de trampas på och som i sin tur leder till försämrad luftkvalitè. Att köpa ett halkskydd för mattor förhindrar dessa problem genom att tillhandahålla en skyddande barriär mellan mattan och golvet under.

mattan

Hjälper till med städningen

Vem skulle inte vilja göra sitt liv enklare när det kommer till städning? Tack och lov gör ett matthalkskydd gör precis just det. De är oftast utformade med åsar som ger bättre luftcirkulation under mattan, vilket förhindrar tillväxt av mögel eller fukt och gör dammsugningen mycket lättare. Om du vill exempelvis ta reda på om en matta skulle kunna fungera i ditt inredningsutrymme, bläddra i hela vårt utbud i butik eller och prata med en medlem i teamet om alla produkter. Till exempel vilken matta har du? Vi har ett brett utbud av halkskydd som hjälper dig att välja rätt halkskydd till din matta och ditt hem. Vi har färdig bestämda mått att klippa ut och halkskydd på rulle som vi kan klippa till ditt exakt önskade mått!

mattan

Underlägget av fleece kan behöva klippas till med en sax för att få plats under mattan. Detta är  lätt att göra, och behåll cellofanbeläggningen (genomskynnlig och genomsynlig tunn folie) på underlaget tills du är redo att lägga den. Det rekommenderas att stoppa mattans rörelse, att mattan ska överlappa underlaget med ca. 5 cm längs varje kant. När du har klippt den till storlek, dra avslutningsvis bort cellofanen på ena sidan och lägg underlaget smidigt på mattan i mattposition till slut. Som sagt tidigare så hjälper vi er mer än gärna med detta i butik!

preloader