VARUKORG

Värdering av mattor pris

Rubrik Värdering av mattor pris är kort sagt en hel del som därmed spelar in för att slutligen bestämma värderingen och värdet på en matta.

Värdering av mattor

Vi värderar mattor, inför försäljning, försäkring eller arvskifte. Vi är en oberoende besiktning och värderare, förordnad av Sveriges Handelskamrar Grunden.

Värderingen av en matta beror på många variabler. Ursprunget, typen och främst tjockleken på dess knutar. Med detta kan man avgöra knutarnas täthet per m2. Materialen som den har knutits med, dess ålder och även storleken på mattan påverkar priset.

Hos PersArts har vi många års erfarenhet som vi kan använda oss utav för att hjälpa dig. Att värdera dina mattor och erbjuda dig certifiering för förskäkringsändamål.

Bazar IRAN

Pris på mattor

Pris på mattor är beroende av hur mycket matthandlare är villiga att betala för att slutligen köpa. Priset som återförsäljarna sätter när de vill sälja mattan kommer att bero på storlek, sällsynthet, knutantal,kvalitet på ull, väv, färg, skick, ålder, design och speciellt hur alla dessa attribut kombineras i stycket.

Värdering av matta pris har utöver ovan dessutom ett antal olika faktorer ytterligare som den konstnärliga kvaliteten och arbetet hantverkaren har gjort. Framförallt vid antika mattor. 

persisk matta handknut

Ålder spelar därför generellt sett en viktig faktor som ett skäl när det gäller att utvärdera värdet på en matta. Mattans skick kommer delvis att avgöra dess nuvarande värde. Dock omvärderas inte alla orientaliska mattor över tiden. Kort sagt så när man värderar en matta finns det många förhållanden som kommer att slutligen påverka värderingen. Exempel: En gammal Ushak-matta i dåligt skick kan vara en mycket värdefull sak, något som inte händer med andra typer av mattor.Dock är det inte alltid fallet särskilt när det handlar om sällsynta och samlarobjekt till exempel. Exempelvis är större mattor i allmänhet dyrare än små bland annat.

(Rubrik) Värdering av mattor alltså det enda sättet att bekräfta identiteten, kvaliteten och därefter värde. För att ge en värdering av matta utför vi först en detaljerad och noggrann inspektion av din matta för att autentisera och bedöma värdet. Efter värderingen får ni ett värderingsintyg av vår certifierade värderingsman för ditt försäkringsändamål.

Äkta persiska mattor ökar i värde med tiden generellt.

Men med det sagt så kommer varje persisk matta inte ha förutsättningar att bli ett museiföremål. Den långa livslängden på flera hundra år i hushållsbruk garanterar dock åtminstone ett värdebevarande under en lång tidsperiod.

Vi är Sveriges Handelskamrar förordnad Besiktnings/Värderingsman    

Vi förstår att ni på grund av olika anledningar inte kan ta med dina mattor till vår butik för en värdering, därefter så kan vi erbjuda dig bekvämligheten att komma hem till dig för att ge dig en värdering. En minimal avgift tillkommer för sådan begäran efter överenskommelse.  

Värdering av mattor. Vi värderar mattor, inför försäljning, försäkring eller arvskifte. Vi är en oberoende besiktning och värderare, förordnad av Sveriges Handelskamrar Grunden.

Du får din matta värderad inklusive ett värderingsintyg som intyger om att mattan har värderats till ett uppskattat pris.

Värderingsintyget innehåller sammanfattningsvis:

Värderingspris, Ålder,Tillverknings ort, Lugg,Varp,Mönster,Färg,Befintlig skick,Beskrivning av mattan,Knuttäthet och slutligen företagets reliefstämpel  

Läs också : VÄRDERING AV MATTOR

One comment

  1. […] vad en äkta matta innebär. Utan historien går det inte att förklara vad som kännetecknar ”äkta […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

preloader