VARUKORG

Mattor till köket

Att köpa mattor till köket gör att rummet att känns mer inbjudande och varmt. Eftersom köket är ett socialt utrymme nuförtiden är det ett välkommet plus. Därför har vi skapat en hjälpguide för underlätta när du ska köpa din matta till ditt kök.

Du kan antingen köpa mattor till köket med hållbara fiber som har störst chans att leva länge i köket eller välja en matta med billig fiber, så att du kan byta ut den oftare. Nylon kommer att vara ditt bästa val för att stå emot slitage av fläckar, fett och hög fottrafik i köket. Nylon är dock dyrare än andra alternativ. En av dessa är en prolypropenmatta. Den håller bra mot spill men är inte en särskilt hållbar matta till köket då den kommer att utstå slitage. Nylon tenderar att få sin färg mattad i områden med hög trafik och det binder till oljor.

Alltså inte bra om det finns fettstänk. Eftersom polypropen är ungefär hälften av kostnaden för nylon, kan du ha råd att byta ut din matta oftare, t.ex. vart 5:e år jämfört med 10 år för nylon.

Matta Mattor till köket ljust kök

Enkel rengöring

Överväg lättstädade mattor till ditt kök. Maskintvättbara flatvävda bomullsmattor är ett vettigt val. Mattor gjorda av naturliga fibrer som jute, bambu eller sisal är också lätta att hand tvätta och hållbara nog att hantera hög fotaktivitet. Överväg polyester- eller polypropenmattor istället.

Till att börja med är de icke brandfarliga, vilket är jättebra i köket. De är den vanligaste köksmattorna och är de enklaste att rengöra. Din matta kommer att vara okej om du använder starka rengöringsmetoder som blekning eller skrubbning.

Utomhus mattor inomhus

Altanmattor och utomhusmattor är designad för att vara runt pooler, uteplatser och i andra områden; detta kräver att den kan stå emot kyla, värme och regn. Samma hållbara egenskaper gör de till motståndskraftiga mot misshandeln som mattor till köket utsätts för. Denna typ av matta limmas direkt på golvet utan någon stoppning, så du behöver inte oroa dig för att spill sugs in i dynan. Nackdelen är att de här mattorna ofta inte är särskilt bekväma. Vissa sorter kan kännas som åkergräs. Dessutom är det osannolikt att det inte är lika visuellt tilltalande som vanliga mattor. Om den här typen av matta är något du önskar ha till köket har du tur eftersom de är relativt billiga.

Mattor till köket kvinna i köket vit

Avslutningsvis

Att ha en matta är ett utmärkt golv val för många rum, men köket är det svårare än till andra rum. Eftersom det finns människor som vill ha mattor i alla rum i huset, deras kök inklusive – på grund av dess komfort, värme, isolering och andra skäl. Du kan antingen köpa en billig fibermatta och byta ut den ofta, eller så kan du köpa en dyrare matta, ta hand om den och hoppas att den står sig mot de utmaningar den kommer att möta i ett kök. Kommersiell matta är förmodligen ditt bästa alternativ, men du kan också överväga en inomhus-/utomhusmatta om du hittar en som du gillar och är okej med att den inte är den mest bekväma mattan i världen.

Se mer om våra tjänster

2 comments

  1. Tack så mycket för hjälpsamt inlägg! /Gammal nöjd kund

  2. Tack, kära kund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

preloader